У Херсоні відкрили виставку світлин «Довжиною у війну»

У Херсоні відкрили виставку світлин «Довжиною у війну»

Фото, відео
Укрінформ
У Херсоні презентували фотовиставку «Довжиною у війну».

Про це у Фейсбуці повідомив начальник Херсонської МВА Роман Мрочко, передає Укрінформ.

«Ахтем Сеітаблаєв, Олексій Дмитрашківський, Олег Пальчик – військовослужбовці ЗСУ та представники агенції ТрО Медіа – презентували у Херсоні фотовиставку «Довжиною у війну», – йдеться у повідомленні.

Як зазначив у відеокоментарі для МВА фотограф і журналіст, військовослужбовець Олег Пальчик, автори вже назбирали матеріал, який увійде у блок про Херсонщину.

«Руйнування присутні, звісно, тому що треба це висвітлювати, але основний фокус у нас – на людях, на портретах, на історіях людей, на їхні звитяги», – зазначив Пальчик.

Як підкреслив актор та режисер Ахтем Сеітаблаєв, який також є військовослужбовцем, на його погляд, теза, що культура поза політикою, – абсолютно хибна. «Власне, культура – і є політика… Музи не повинні мовчати під час війни, навпаки голос культурного, культурологічного контенту має бути якомога більш голосним», – додав він. Сеітаблаєв підкреслив, що ми народжуємося на фундаменті певних традицій, певної культури, певних сенсів, набуваємо освіту, наповнюємо все тим, що чуємо, бачимо, це формує людину, зокрема й політика.

Відео: Фейсбук Роман Мрочко - начальник Херсонської МВА

Читайте також: У Києві відкрили виставку «(Не)помітні історії»

Як повідомляв Укрінформ, Херсонський обласний краєзнавчий музей, який зазнав мародерств від російських окупантів, створив виставку «Незламна Херсонщина».

Фото: Телеграм Роман Мрочко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-