Консерваторія імені Чайковського врахує висновки Інституту нацпам'яті щодо її назви

Консерваторія імені Чайковського врахує висновки Інституту нацпам'яті щодо її назви

Ексклюзив
Укрінформ
Національна музична академія України імені Чайковського врахує у своїй роботі висновки Експертної комісії Українського інституту національної пам’яті, яка розцінює подальше використання імені цього композитора в назві закладу як пропаганду імперської політики РФ.

Про це йдеться у відповіді музакадемії на інформаційний запит Укрінформу.

"Академія повністю підтримує ініціативу боротьби з країною-агресором і докладає максимальних зусиль для зміцнення мистецької освіти України, а висновки Експертної комісії УІНП будуть враховані у подальшій роботі закладу", - йдеться у відповіді.

Як повідомляв Укрінформ, у висновках Експертної комісії зазначається, що назва Національна музична академія України імені П. І. Чайковського, відповідно до частини першої статті 2 Закону «Про засудження та заборону пропаганди імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», містить символіку російської імперської політики, а подальше функціонування цієї назви з використанням імені Чайковського є пропагандою російської імперської політики.

Читайте також: У Києві біля консерваторії провели акцію через незгоду з іменем Чайковського у назві закладу

Тому комісія вважає недоречним подальше використання імені Чайковського в назві Національної музичної академії України.

Експертна комісія була створена Українським інститутом національної пам’яті відповідно до частини 2 статті 6 Закону України «Про засудження та заборону пропаганди імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-