Нацопера України показала у Токіо балет «Снігова королева»

Нацопера України показала у Токіо балет «Снігова королева»

Укрінформ
Національний театр опери та балету України вперше показав у Японії балет-казку «Снігова королева» за твором Ганса Крістіана Андерсена.

Про це повідомляє NHK, передає Укрінформ.

"Близько 2600 глядачів у залі аплодували появі одягнених у приголомшливі костюми танцюристів, які рухалися абсолютно злагоджено, а також солістам, які демонстрували вражаючі технічні прийоми", - йдеться у повідомленні.

Глядачка, яка прийшла на балет із дочкою-школяркою, зізналася, що їй хотілося плакати під час сцени молитви, що така співзвучна нинішній ситуації.

Зазначається, у першій постановці цієї програми сім років тому використовувалася музика російського композитора (ідеться про Петра Чайковського), проте, за словами офіційних представників, її замінили у зв'язку з російським вторгненням в Україну.

Читайте також: «Київ Модерн-балет» представив премʼєру «За хвилину до Різдва»

Як повідомляв Укрінформ, гастролі Національного академічного театру опери та балету України імені Шевченка проходять з 23 грудня 2023 року по 14 січня 2024 року. До Японії приїхали 130 осіб, включаючи артистів балету та оркестрантів. Загалом відбудеться 16 вистав, серед яких – «Дон Кіхот», «Жізель», «Снігова королева».

Фото: opera.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-