У Львові оголосили переможців конкурсу молодих вокалістів імені Василя Сліпака

У Львові оголосили переможців конкурсу молодих вокалістів імені Василя Сліпака

Фото
Укрінформ
У Львівській філармонії визначили переможців конкурсу молодих вокалістів імені Василя Сліпака.

Про це повідомила Львівська національна філармонія ім. Мирослава Скорика, передає Укрінформ.

«Четверта едиція престижного конкурсу зібрала велику кількість заявок з різних регіонів України. Цьогоріч, попри усі виклики та страхи війни, у Конкурсі взяло участь понад 60 молодих співаків та співачок віком від 16 до 30 років. Більшість з них з різних куточків України, є учасниця зі США, а також українські співачки, котрі приїхали до Львова з Польщі, Словаччини, Німеччини, Франції та Нідерландів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що перший тур відбувся онлайн. Конкурсні прослуховування другого туру проходили у концертних залах Львівського національного університету імені Івана Франка та Львівської національної філармонії імені Мирослава Скорика. У третьому турі конкурсу було залучено Академічний симфонічний оркестр філармонії під керівництвом Івана Чередніченка.

У Львові оголосили переможців конкурсу молодих вокалістів імені Василя Сліпака / Фото: Віталій Грабар

Приз Гран-прі отримав Володимир Щигіль. У ІІ категорії: І премія — Олександр Нікіфоров, ІІ премія — Олена Скіцько, Олександр Чишій, ІІІ премія — Олексій Піголенко, Вероніка Мостова. Дипломантами конкурсу стали Михайло Сас, Ірина Поломана, Ярослав Комарніцький. Переможці в І категорії: І премія — Любов Островська, ІІ премія — Максим Савчук, ІІІ премія — Ольга Мельничук. Дипломанти — Дарʼя Погоріла, Володимир Гіра.

Творче змагання оцінювало авторитетне журі, яке очолила всесвітньо відома оперна співачка (мецо-сопрано), почесна президентка Галицького музичного товариства, професорка співу в Університеті Моцартеум Зоряна Кушплер (Україна – Австрія).

Читайте також: На Вінниччині назвали лауреатів премії Леонтовича

Партнерами Конкурсу є Фундація Василя Сліпака, Українська капела бандуристів Північної Америки ім. Тараса Шевченка і кафедра музикознавства та хорового мистецтва факультету культури і мистецтв Львівського національного університету імені Івана Франка.

Як повідомлялося, Василь Сліпак – всесвітньо відомий український оперний співак, соліст Паризької національної опери, волонтер, учасник Революції гідності та російсько-української війни. Позивний «Міф». Загинув 29 червня 2016 року від кулі снайпера. Герой України, кавалер ордена «За мужність» І ступеню, кавалер ордена «Золота Зірка».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-