Літературна премія Руданського назвала переможців

Літературна премія Руданського назвала переможців

Фото
Укрінформ
На Вінниччині у середу назвали переможців Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського, яку вручають за кращі гумористичні та сатиричні твори.

Про це повідомляє Вінницька обласна рада, передає Укрінформ.

Літературна премія Руданського назвала переможців / Фото: Вінницька обласна рада

20 грудня відбулося засідання журі з присудження щорічної Всеукраїнської літературної премії імені Степана Руданського. У поточному році матеріали на присудження премії подали сім претендентів із Вінниччини, Житомирщини, Черкащини та Львівщини.

За результатами голосування членів журі переможцями стали двоє митців і два театральні колективи. А саме, письменник Святослав Васильчук (Житомир) за книгу «Зі славетного роду Руданських» та поет-гуморист, сатирик із Крижополя Вінницької області Микола Завальний за книгу «Електрична жінка».

Читайте також: BBC Україна оголосила переможців Книги року-2023

Також серед лауреатів - аматорський театральний колектив «Сміхограй» (Калинівка) та студентський молодіжний театр «Сатирикон» Тульчинського фахового коледжу культури.

Нагородження лауреатів відбудеться 4 січня 2024 року у Вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці імені Валентина Отамановського.

Як повідомлялось, літературно-мистецька премія імені Степана Руданського була заснована в 1994 році, статусу всеукраїнської набула 2006 року. Премія служить продовженню національних традицій сатири і гумору, заохоченню літераторів до написання високохудожніх творів цих жанрів, наукових та критичних праць про життєвий і творчий шлях класика вітчизняної літератури ХІХ століття Руданського.

За час існування премії її лауреатами стали понад 50 митців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-