У Львові попрощаються з колишнім директором національної опери

У Львові попрощаються з колишнім директором національної опери

Укрінформ
У Львові проведуть в останню путь колишнього директора Львівської національної опери Тадея Едера.

Про це повідомляє Львівська національна опера у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Дирекція та колектив Львівської національної опери глибоко сумує з приводу смерті багаторічного директора Львівської національної опери Тадея Едера (1943-2023)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Тадей Едер очолював театр майже 20 років. За його керування інституція стрімко розвивалася та утвердилася на одній із провідних позицій мистецької мапи Європи: театр перейменували на честь української оперної співачки Соломії Крушельницької у рамках масштабного відзначення 100-річчя театру у 2000-му році. Також директор зініціював та втілив низку яскравих творчих проєктів, зокрема замовив написання опери «Мойсей» українському композиторові Мирославові Скорику. Вперше в історії ця опера отримала підтримку Ватикану та благословення Папи Римського Івана Павла ІІ.

За керівництва Тадея Едера Львівська опера стала членом престижної асоціації європейських оперних театрів Opera Europa у 2008-му, відбулося три престижних міжнародних конкурси оперних співаків імені Крушельницької. Із очолюваним колективом Тадей Едер гастролював у 29 країнах світу, репрезентуючи симфонічне, камерне і оперне виконавство України.

Парастас відбудеться 18 грудня о 19:00 у Соборі св. Юра Прощання - 19 грудня з 10:00 у Львівській національній опері, чин похорону розпочнеться о 12:00 на Личаківському кладовищі.

Тадей Євстахович Едер — генеральний директор — художній керівник Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької (з 1998 по 2017). Заслужений працівник культури України. Депутат Львівської міської ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-