Постер із зображенням викраденої з Херсона картини показали на виставці у Тегерані

Постер із зображенням викраденої з Херсона картини показали на виставці у Тегерані

Фото
Укрінформ
На організованій ООН виставці у Тегерані експонується постер з зображенням викраденої загарбниками з Херсонського художнього музею картини.

Про це повідомляє музей у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як зазначається, виставка Humanity. Solidarity. One Planet («Людство. Солідарність. Одна планета») експонується з 8 по 17 грудня в культурно-історичному комплексі Ніаваран у Тегерані. Вона є однією з ініціатив до відзначення Дня ООН у 2023 році в Ірані.

«В експозиції представлені твори мистецтва та культурна спадщина з 35 держав — різних континентів, культур і традицій. З ініціативи посла України в Ісламський республіці Іран, Україну представляє твір, який є свідоцтвом злочину Росії проти культурної спадщини України», - поінформували у музеї.

Читайте також: Держава працює над програмою післявоєнного відновлення культурної спадщини України – Потураєв

Картина Івана Лободи «Вишивальниця» була викрадена під час тимчасової окупації Херсона (березень – листопад 2022 року) разом із близько 11 тисячами творів мистецтва, які перебували в колекції Херсонського художнього музею.

За задумом організаторів, виставка Humanity. Solidarity. One Planet — це заклик до всіх людей об’єднатися, щоб побудувати світ, де панує співчуття, де ніхто не залишиться осторонь і де благополуччя як людей, так і планети є пріоритетом.

Як повідомляв Укрінформ, працівники Херсонського художнього музею імені Олексія Шовкуненка встановили, що під виглядом «евакуації» загарбники вивезли з музею 11 тисяч творів мистецтва.

Фото: ФБ/Херсонський Художній Музей

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-