На аукціоні Sotheby’s продали картину Рембрандта майже за $14 мільйонів

На аукціоні Sotheby’s продали картину Рембрандта майже за $14 мільйонів

Укрінформ
Аукціонний дім Sotheby’s заявив про продаж картини нідерландського художника Рембрандта ван Рейна за 13,8 мільйонів доларів США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

Картина під назвою «Покоління королів» (Adoration of the Kings) була у приватних колекціях з 1950-х років.

Спершу його придбав колекціонер J.C.H. Хелдрінг в Амстердамі в 1955 році. Вже його вдова продала картину німецькій родині в 1985 році, де вона залишалася, поки її не продав аукціонний дім Christie’s в Амстердамі два роки тому.

Картина Рембранта «Покоління королів»
Картина Рембранта «Покоління королів»

Зазначається, що саме під час цього продажу у Christie's вважали, що картину написав студент або художник, близький до відомого Рембрандта, і оцінили її вартість від 10 000 до 15 000 євро (приблизно від 10 600 до 15 900 доларів).

Картина розміром 24,4 x 18,5 см була придбана анонімним покупцем за 860 000 євро (тоді близько 910 000 доларів США) на розпродажі Christie’s, що у 50 разів більше, ніж оціночна вартість картини на той час.

Читайте також: У Парижі на аукціоні продали капелюх Наполеона Бонапарта за €1,9 мільйона

Згідно з прес-релізом Sotheby’s, опублікованим перед продажем у середу, картину пізніше було визначено як «твір великого значення» голландського художника.

Перед продажем аукціонний дім Sotheby’s оцінив роботу Рембрандта від 10 до 15 мільйонів фунтів стерлінгів (від 12,6 до 18,8 мільйонів доларів).

Як повідомляв Укрінформ, картину іспанського художника Пабло Пікассо на аукціоні Sotheby's продали за 139 мільйонів доларів - це друга найвища ціна, яку будь-коли заплатили за роботу митця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-