У Львові відбудеться прем'єра благодійного мюзиклу «Пиши листи до Миколая!»

У Львові відбудеться прем'єра благодійного мюзиклу «Пиши листи до Миколая!»

Фото
Укрінформ
У Львові 10 та 11 грудня відбудеться прем'єра нового мюзиклу «Пиши листи до Миколая!», який має волонтерську та благодійну місію та до якого залучено понад 150 артистів.

Про це під час пресбрифінгу розповіла авторка мюзиклу Мар’яна Савка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Пиши листи до Миколая!» - це масштабне дійство, під час якого на сцені збереться понад 150 артистів. Магія віршів і музики, передчуття дива Різдвяних свят, актуальні метафори самої історії, - усе це не залишить байдужим ні дітей, ні дорослих. За сюжетом мюзиклу, українська сім’я, батько якої на фронті, плете сітку для військових. Довкола неї розгортається головна інтрига вистави: чорти її хочуть зіпсувати, а ангели можуть перетворити на магічну. Під час прем’єри кожен зможе вплести стрічку у маскувальну сітку для воїнів, а після завершення вистав вона поїде на фронт до наших захисників», - розповіла Савка.

За словами авторки, перші музичні номери майбутньої постановки народилися ще у 2011 році.

«Довгі роки я не знала, як реалізувати цей проєкт. А мій батько часто мені казав: «Допиши свій мюзикл, це дуже важливо! На жаль, тато уже не побачить, що я не просто дописала його, а й збираюся цієї зими поставити на великій сцені. Дописувала мюзикл торік восени й узимку у період блек-аутів. Писала нові пісні, розвивала сюжетну лінію: окрім ангелів та чортів, зʼявилися люди і Миколай. Часто мелодії приходили до мене самі, у темряві. І це було якимсь дивом!» - зазначила Савка.

У новому мюзиклі «Пиши листи до Миколая!» задіяно понад 150 львівських виконавців / Фото: Анастасія Смольєнко. Укрінформ

Роль Святого Миколая зіграє актор і режисер Олексій Кравчук, волонтер і військовий, який був поранений, але попри те їздить на фронт і допомагає захисникам, доставляючи необхідні речі та подарунки.

Творчу ідею Марʼяни Савки підтримали директор - художній керівник та головний диригент хорової капели «Дударик» Дмитро Кацал і керівник симфонічного оркестру «INSO-Львів» Іоланта Пришляк.

Читайте також: У Львівській опері відбувся допрем’єрний показ вистави «Тіні забутих предків»

«Цей проєкт про любов, про віру. І я дуже тішуся і буду тішитися, і буду щасливою, якщо люди, які будуть виходити із зали після цієї прем'єри, будуть посміхатися і будуть вірити в те, що вони є тією силою, яка може творити чудеса», – сказала керівниця симфонічного оркестру.

Прем’єра відбудеться 10 та 11 грудня на FestRepublic. Один із показів мюзиклу буде благодійним: його відвідають діти воїнів, вимушених переселенців і діти-сироти.

Як повідомляв Укрінформ, учасник «Культурного десанту», воїн 59-ої окремої мотопіхотної бригади імені Я. Гандзюка Михайло Олійник (позивний «Піаніст») випустив альбом фортепіанних мініатюр – «Мить».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-