Людмила Монастирська виконає партію Турандот на сцені «Дніпро Опера»

Людмила Монастирська виконає партію Турандот на сцені «Дніпро Опера»

Укрінформ
Солістка Національної опери України, співачка зі світовим ім’ям Людмила Монастирська у грудні у Дніпрі виконуватиме партію принцеси Турандот в однойменній опері Джакомо Пуччіні, яку досі співала лише у столиці.

Про це оперна діва розповіла в інтерв’ю Укрінформу.

«Раніше я виконувала її тільки в Києві. Та й за кордоном я не дуже часто погоджувалась її співати, тому що партія надзвичайно складна, об’ємна. Я її якось навіть не дуже якось любила раніше, але зараз стала трошки інакше ставитися до неї», - сказала Монастирська.

Співачка тривалий час виконувала цю партію лише у Національній опері, відмовляючи навіть престижним іноземним театрам. Винятком стала згода навесні 2022 року виконати партію Турандот в Метрополітен-опера замість Анни Нетребко. У фіналі свого блискучого виступу Монастирська з’явилася загорнута у синьо-жовтий прапор під оплески залу.

У «Дніпро Опера» «Турандот» Джакомо Пуччіні буде виконуватися під диригуванням Василя Коваля.

Читайте також: Світові театри не поспішають прибирати з репертуару твори російських композиторів - оперна співачка

«Ця вистава дуже непроста, і я радий, що місто Дніпро буде мати можливість насолодитися прекрасним співом Людмили Монастирської», - сказав диригент у коментарі Укрінформу.

Це вже друга їхня спільна робота - у серпні Коваль запросив співачку у Дніпро виконати партію Аїди в однойменній опері, а в листопаді маестро приїхав до Києва, щоб диригувати «Аїду» за участю Монастирської в Національній опері України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-