СБУ передала тернопільським музеям конфісковані артефакти скіфського періоду

СБУ передала тернопільським музеям конфісковані артефакти скіфського періоду

Фото
Укрінформ
СБУ передала двом тернопільським музеям скіфські наконечники стріл та давні монети, які контрабандисти намагалися незаконно вивезти з України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Управління СБУ в Тернопільській області.

«Відтепер колекція зі 382 скіфських наконечників стріл, датовані VII-III століттям до нашої ери, перебуватиме на постійному зберіганні у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї. Водночас, 6 зліпків пруських монет часів правління Сигизмунда I зберігатимуться у краєзнавчому музеї Шумська», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що старовинні срібні монети та колекцію скіфських наконечників стріл зловмисники намагалися приховано вивезти за межі України в січні минулого року. Культурні цінності контрабандисти мали намір переправити у країни ЄС для продажу іноземним колекціонерам, але оперативники спецслужби своєчасно виявили та вилучили історичні артефакти.

Читайте також: У Києві показали частину повернутого в Україну «скіфського золота»

Вироком суду організаторів контрабандного бізнесу визнано винними, а антикварні предмети, що мають культурну цінність, конфісковано у дохід держави.

Як повідомляв Укрінформ, Харківська митниця передала Музею мистецтв у Кропивницькому золоту монету ХІХ ст., яку конфіскували під час спроби незаконного вивезення з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-