Держмистецтв оголосило конкурс на здобуття премії імені Лисенка

Держмистецтв оголосило конкурс на здобуття премії імені Лисенка

Укрінформ
Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти оголосило конкурс на здобуття премії імені М. В. Лисенка у 2024 році за видатні досягнення у сфері музичного мистецтва та мистецтвознавства.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Держмистецтв

У Держмистецтв нагадали, що премія присуджується громадянам України на конкурсних засадах за напрямами: за видатні досягнення у професійній композиторській творчості; за видатні досягнення у професійному виконавському мистецтві; за видатні досягнення в музикознавстві.

Грошова винагорода становить 20 тисяч гривень.

Премією відзначаються: професійні композитори – автори музичних творів (оперних, балетних, симфонічних, кантатно-ораторіальних, вокально-хорових, камерно-інструментальних тощо) окремі професійні виконавці з концертними програмами; автори музикознавчих праць (наукових, просвітницько-популяризаторських, музично-критичних тощо).

На здобуття премії не висуваються музичні твори, концертні програми, музикознавчі праці, які були відзначені премією або іншими преміями, державними нагородами.

Зазначається, що повторно премія може присуджуватися претенденту за наявності нових визначних досягнень у сфері музичного мистецтва та музикознавства, але не раніше ніж через п’ять років після попереднього присудження премії.

Читайте також: Оголошений конкурс на здобуття премії імені Леся Курбаса

Премія не присуджується посмертно.

Пропозиції щодо претендентів на здобуття премії вносяться творчими спілками, вищими навчальними закладами культури і мистецтва, концертними організаціями, мистецькими колективами.

Прийом документів триватиме до 1 лютого 2024 року (включно).

Як повідомляв Укрінформ, Держмистецтв оголосило конкурс на здобуття премії імені Лева Ревуцького у 2024 році для молодих композиторів та виконавців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-