Книга з історіями 67 авторів про війну зібрала понад мільйон гривень для ЗСУ

Книга з історіями 67 авторів про війну зібрала понад мільйон гривень для ЗСУ

Укрінформ
Книга «ЙБН БЛД РСН» з історіями 67 авторів про війну, яку видав письменник Мартин Якуб, зібрала для потреб Збройних сил України понад мільйон гривень.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів Мартин Якуб.

«На мільйоні гривень я вже перестав рахувати. Понад 680 тисяч зібрали на першому примірнику під час лотереї, а далі було ще два повних наклади по 1200 примірників. Гроші з першого накладу автори збірки відправляли на підрозділи, для яких вони збирають кошти», - зазначив Якуб.

За його словами, на прибуток з другого накладу книги придбаний джип Mersedes Benz для 3-ї окремої танкової Залізної бригади. З третього накладу – дрон Mavic 3 для підрозділу поета Артема Полежаки. Окрім того, вдалося купити три ударні дрони для одного з підрозділів ССО. Для військових ССО також закуплені 48 конвекторів для обігріву.

Читайте також: У Львові на мистецькому аукціоні зібрали понад $63 тисячі на обладнання для військових шпиталів

Якуб додав, що книга «ЙБН БЛД РСН» є візуальною матеріалізацією доната. Її досі можна замовити на сайті письменника, а також купити у «Книгарні Є», у книгарнях Vivat, «Книжковий Лев», «Наш формат».

Як повідомлялося, український письменник Мартин Якуб, автор детективних романів «Мертві моделі» та «Не твоє собаче діло», видав книгу «ЙБН БЛД РСН», в якій зібрані історії 67 авторів із їх рефлексіями на війну. Мета виходу книги – це допомога ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-