Світоліна та Жадан разом почистили картоплю, щоб допомогти нацгвардійцям

Світоліна та Жадан разом почистили картоплю, щоб допомогти нацгвардійцям

Фото, відео
Укрінформ
Топова світова тенісистка Еліна Світоліна та письменник Сергій Жадан зустрілися й разом почистили картоплю для військових, щоб допомогти 13-й бригаді НГУ «Хартія».

Як передає Укрінформ, про великий парний збір, який проводить Благодійна організація «Благодійний фонд «Хартія», Світоліна написала на своїй сторінці у Фейсбуці, де також викладено відео зустрічі.

«Нещодавно ми купили антидронову систему за ₴720 тисяч, але це лише частина того, що треба, тому у нас оголошують великий збір», - наголосив Жадан.

«Друзі, долучайтеся», - підтримала письменника Світоліна.

Саме зі Світоліної та Жадана Благодійний фонд розпочав єстафету парних донатів для великого збору на РЕБ/РЕР (радіоелектронна боротьба та радіоелектронна розвідка) для «Хартії» «З новими силами».

«Долучайтесь і ви! Обирайте собі напарника і збільшуйте результат удвічі. А, може, і вдесятеро», - закликають у дописі БФ.

Удесятеро помножити збори найоригінальніших пар пообіцяли друзі фонду «Хартія».

Світоліна від перших днів повномасштабної війни підтримує "Хартію" - від моменту, коли це був добровольчий підрозділ, до сьогодні, коли «Хартія»  уже 13-ї бригада Національної гвардії України. 

Днями вона приїхала до тренувального табору Хартії, привезла дрони та інші необхідні речі.

Читайте також: Юні українці потренувалися у тенісному таборі Світоліної в Польщі

За інформацією Юрія Сапронова - харківського бізнесмена, мецената та волонтера, який багато років опікується тенісом, кілька днів поспіль Еліна була у Харкові.

«Привезла багато тенісних потреб харківським дітям, зустрілася з юними тенісистами, подарувала потужний 50 КВТ-генератор, щоб тенісний клуб "Унікорт" спокійно пережив зиму, зустрілася зі своїм першим тренером, коли вона 13-річною переїхала до Харкова, - заслуженим тренером України Андрієм Луценком», - написав Сапронов у Фейсбуці.

Читайте також: Жадан та друзі зібрали понад мільйон гривень для ЗСУ на концерті в Києві

Він також нагадав, що Еліна в рамках Inited 24 лише в цьому році зібрала на благодійних тенісних матчах понад $500 тисяч для ЗСУ та України». За його словами, Світоліна починає підготовку до нового тенісного сезону.

Еліна Світоліна - найуспішніша спортсменка в історії українського тенісу, встановила багато національних рекордів як серед жінок, так і серед тенісистів обох статей загалом, зокрема здобула єдину для України олімпійську медаль із будь-якої тенісної дисципліни, зайняла найвищу серед українських тенісистів третю позицію у світовому рейтингу, єдина перемагала в підсумковому чемпіонаті року, єдина серед жінок досягала півфіналів турнірів Великого шлему в одиночному розряді тощо.

Фото: objectiv.tv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-