На фестиваль до Сербії запросили російського піаніста, який закликав «вимкнути електрику» в Києві

На фестиваль до Сербії запросили російського піаніста, який закликав «вимкнути електрику» в Києві

Укрінформ
Російський музикант Борис Березовський, який закликав відключити світло в Києві, зіграє концерт на найстарішому музичному фестивалі BEMUS у Сербії.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Зазначається, що в березні 2022 року в ефірі російського «Першого каналу» Борис Березовський пропонував «оточити їх і вимкнути електрику» в Києві. Згодом, 15 березня 2022 року французька газета Figaro опублікувала заяву Березовського, в якій він вказав, що його «наївний намір» полягав у пошуку «можливих рішень для якнайшвидшого припинення поточної драми».

Читайте також: Активісти протестували проти виступу Нетребко в Державній опері в Берліні

«Коли я запитав про можливість відключення електроенергії, моїм наміром було уникнути бомбардування Києва та ще більш драматичної гуманітарної катастрофи. Але мене перервали, перш ніж я встиг закінчити», – заявив Березовський.

В Сербії не вважають, що сказане Березовським є причиною для розірвання контактів. Художній керівник BEMUS Боян Суджич заявив, що музика не має бути «змішана або забруднена політикою чи діями та заявами тих, кому дано нести цю музику у світ».

Як повідомляється, після заяв Березовського, на Заході скасували його заплановані концерти, а продюсерська компанія Sarfati, яка майже 20 років представляла його інтереси, розірвала з музикантом контракт.

Як повідомляв Укрінформ, Сербія є однією європейських країн, яка не запровадила санкції проти Росії через війну проти України, хоча декларативно підтримала територіальну цілісність України та засудила російську агресію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-