Фестиваль «KyivBookFest» зібрав ₴810 тисяч для друку статутів та посібників ЗСУ

Фестиваль «KyivBookFest» зібрав ₴810 тисяч для друку статутів та посібників ЗСУ

Укрінформ
Книжковому фестивалю «KyivBookFest» вдалося зібрати 810 034 гривень для друку статутів та посібників для Збройних сил України.

Про це повідомляє пресслужба фестивалю у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Перше та найголовніше: нам вдалося зібрати 810 034 гривень для друку статутів та посібників для ЗСУ! Фестиваль відвідали понад 25000 людей. Серед відвідувачів майже 5500 побували на галузевому форумі (локації з подіями), потрапити на який можна було за донейт. Найбільший благодійний внесок у розмірі 7000 гривень зробила відвідувачка на аукціоні під час виступу гурту «Фіолет» за книгу Андрія Кокотюхи «Довга комендантська година» з автографом Кирила Буданова", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, найбільша кількість глядачів була на зустрічах з Максом Кідруком, Юрієм Гудименком, Данилом Яневським, Володимиром В'ятровичем та Сергієм Руденком, братами Капрановими, Марією Матіос, Василем Шклярем, а також під час спільної презентації Віктора Морозова та Івана Малковича.

Крім того, професійна частина фестивалю зібрала усіх дотичних до книжкової сфери представників: видавців, книгарень, бібліотекарів та державу. Зокрема, топовими подіями KyivBookFest стали події з військовими та війну, без уваги не лишились й музичні виступи Олександра Положинського й гуртів «Фіолет» та «OT VINTA», які кожного дня закривали програму фестивалю.

Також команда фестивалю зробила опитування понад 60% видавців, які взяли участь у події.

Читайте також: У Києві стартує новий мистецький фестиваль БойчукFest

"98% опитаних відповіли, що задоволені участю та вважають фестиваль успішним. Майже 50% повідомили, що кількість відвідувачів перевищила їхні очікування, а 45% – що вони розраховували на відвідуваність, близьку до фактичної. За інформацією 90% видавців торгівля компенсувала їхні витрати на фестиваль. З них у 30% дохід покрив усі витрати, а ще у 60% зафіксоване позитивне сальдо. 75% видавців поставили організаційній частині фестивалю оцінку «відмінно». 100% видавництв, які надали відповіді, планують брати участь у наступному KyivBookFest", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, KyivBookFest – новий книжковий фестиваль, який відбувся за участі понад 80 видавців та книготорговельних компаній. Фестиваль працював 8-10 вересня в торговельному центрі Gorodok Gallery та Pochayna Event Hall.

Фото: Пресслужба фестивалю

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-