Фільм «Ми не згаснемо» показали майже на 30 міжнародних кінофестивалях

Фільм «Ми не згаснемо» показали майже на 30 міжнародних кінофестивалях

Укрінформ
Український документальний фільм "Ми не згаснемо" про прифронтове життя підлітків Донбасу показали вже майже на 30 міжнародних кінофестивалях.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповіла режисерка стрічки Аліса Коваленко.

На запитання про подальшу долю фільму та на скількох фестивалях його уже показали режисерка відповіла:

"Точну кількість фестивалів, у яких ми взяли участь, сказати зараз не зможу, але це вже близько 30. Маємо вісім нагород (з часу інтерв’ю їх уже стало 11, – авт.). Є ще 15 запрошень і, думаю, восени буде ще більше, бо якраз починається такий фестивальний період. А є ще спеціальні покази, події, куди нас кличуть для представлення фільму. На жаль, не на всі я можу поїхати – наприклад, на показ, організований Українським інститутом у Лондоні", - сказала Коваленко.

Читайте також: Документальний фільм про підлітків з Донбасу змагатиметься за премію «Європейський кіноприз»

Також вона повідомила, коли її документальний фільм зможуть побачити українські глядачі в кінотеатрах чи на стрімінгових платформах.

"Треба пройти різні технічні процедури, ми маємо здати підсумковий аудит. Бо у створенні цього фільму взяло участь багато міжнародних партнерів, тож попереду – розрахунки, а також здача фільму Держкіно. Дуже хотілося б, звісно, щоб ці процедури не затягувалися і наш фільм запустився в прокат уже наступного року", - зробила прогноз режисерка.

Стрічка "Ми не згаснемо" розповідає історію життя та неймовірної подорожі п’ятьох підлітків із Донбасу. Герої живуть у прифронтових містечках Золоте та Станиця Луганська, поблизу яких до лютого 2022-го проходила лінія зіткнення на Луганщині. Вони мріють про зміни в своєму житті – і несподівано отримують пропозицію вирушити до Гімалаїв…

Читайте також: Аліса Коваленко, режисерка документального кіно, колишня військова

Світова прем’єра фільму відбулась на Берлінале, згодом вона отримала чимало нагород на міжнародних кінофестивалях, зокрема One World у Празі, goEast у Вісбадені, Crossing Europe у м. Лінц тощо.

На Одеському міжнародному кінофестивалі, який нещодавно провели у Чернівцях, фільм Аліси Коваленко "Ми не згаснемо" отримав одразу дві спеціальні нагороди – за найкращий документальний фільм у сфері захисту прав людини та персональну відзнаку за найкращу режисерську роботу.

Фото: cinema.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-