В Оріхові загарбники зруйнували пам'ятку архітектури ХІХ століття

В Оріхові загарбники зруйнували пам'ятку архітектури ХІХ століття

Фото
Укрінформ
В Оріхові Запорізької області внаслідок обстрілу зруйновано архітектурну пам'ятку ХІХ ст.

Про це повідомила Запорізька ОВА у Телеграмі, передає Укрінформ.

Як зазначається, йдеться про комунальний заклад «Центр культури і дозвілля» Оріхівської міської ради - пам’ятку архітектури та містобудування місцевого значення. По історичній будівлі “Будинок торгових рядів” було завдано прицільного удару.

"Наприкінці ХІХ ст. у північній частині Базарної площі купець Парфьонов власним коштом вибудував критий торговельний пасаж, за яким утвердилась назва Торгові ряди. У стильовому вирішенні будівля становила приклад використання класицистичних традицій, в архітектурному рішенні - споруда доби пізнього історизму", - поінформували в ОВА.

Читайте також: Оріхів після ворожих обстрілів — відео в Telegram-каналі

За її інформацією, донедавна у будівлі функціонував КЗ «Центр культури і дозвілля» Оріхівської міської ради, який нещодавно відзначив 100-річчя культурно-просвітницької діяльності. Тут працювали 25 працівників, діяло 20 клубних формувань, 11 з яких дитячих, 5 аматорських об'єднань і клубів за інтересами, пріоритетними напрямками яких було національно-патріотичне виховання, розвиток художньої самодіяльності, народної творчості, пропаганда народної спадщини, робота з молоддю та дітьми.

Як повідомлялося, 17 серпня російська авіація обстріляла Оріхів, унаслідок атаки зруйновані церква та будинок культури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-