На Закарпатті стартував фестиваль «Кіно сусідів»

На Закарпатті стартував фестиваль «Кіно сусідів»

Укрінформ
На Закарпатті стартував фестиваль "Кіно сусідів", показуватимуть фільми виробництва Словаччини, Чехії, Угорщини та Польщі.

Про це повідомляється у Фейсбуці організаторів фестивалю, передає Укрінформ.

Отже, фестиваль стартував 17 серпня в Ужгороді та триватиме до 20 серпня 2023 року. Вхід на всі події заходу вільний.

"Цьогоріч у програмі фестивалю представлені фільми Словаччини, Угорщини, Чехії, Австрії, Польщі та Румунії - країн, яких об’єднує із Закарпаттям історичне минуле та спільний досвід", - йдеться в повідомленні.

Головні фестивальні локації - Театр ляльок «Бавка» та Ужгородський замок. На території замку покази пройдуть просто неба.

"У межах фестивалю Закарпаття відвідають кіномитці з країн-сусідів, які представлять свої роботи та поділяться власним досвідом і знаннями на ексклюзивних обговореннях "Кіно сусідів", - поінформували організатори.

Програма короткого метру сформована спільно з іноземними партнерами — фестивалями Azyl Shorts (Словаччина), Żubroffka (Польща), Brno16 (Чеська республіка) та Університетом мистецтва та дизайну Могой-Надя (Угорщина).

Читайте також: На міжнародний кінофестиваль «Бруківка» цьогоріч подали понад 200 фільмів

«Кіно сусідів» організовує команда KyivMusicFilm та Київського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів за сприяння Закарпатської обласної державної адміністрації.

Проєкт співфінансується урядами Чеської Республіки, Угорщини, Польщі та Словаччини в рамках Вишеградського гранту від Міжнародного Вишеградського фонду, місія якого — просування ідей сталого регіонального співробітництва в Центральній Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-