Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Розширюємо практику Читацьких клубів

Розширюємо практику Читацьких клубів

Блоги
Укрінформ
539 день повномасштабної війни. Київ

Розширюємо практику Читацьких клубів – відтепер у Школі підготовки стратегів, ініційованій НАДС Наталія Алюшина

Учасники Школи – професіонали вищого корпусу держслужби, які залучаються до стратегічних перетворень, щоб державні інституції вистояли у війні та мали змогу ефективно працювати над відновленням у повоєнний період.

На початку зустрічі говорили про доступність, відкритість, партнерство, креативність, сміливість творити нове на державній службі та відповідні кейси Департаменту інформації та взаємодії з громадськістю Секретаріату Уряду – #доступ до інформації, #ЄдинийГолос, #UkraineNow, Партнерство #ВідкритийУряд.

А продовжили – обговоренням ідей розвитку держслужби та урядових комунікацій, що стали рефлексіями учасників Школи підготовки стратегій на прочитання підбірки книжок:

  • Плем’я. Про повернення з війни і належність до спільноти. Себастьян Юнґер.
  • Мистецтво війни. Сунь-Дзи.
  • Взаємодія з ворогом. Як працювати з людьми, з якими ви не згодні, які вам не подобаються і яким ви не довіряєте. Адам Кехейн.
  • П'ятий ризик. Льюїс Майкл.

Чому обрали формат #ЧитацькийКлуб?

Це навчальна практика, яку вже декілька років спільно з Тетяна Андрійчук та Володимир Купрій розвиваємо в Києво-Могилянській школі врядування.

Увійшли з нею до переможців конкурсу НАДС «Кращі практики впровадження освітніх інновацій у системі професійного навчання держслужбовців».

Такі фасилітовані обговорення книжок допомагають розвинути:

  • аналітичне та критичне мислення,
  • вміння активного навчання,
  • креативність, гнучкість,
  • вміння аргументувати погляди та генерувати ідеї.

А саме ці навички – серед ТОП-10 навичок 2025 року за версією World Economic Forum.

Як свідчить іноземний та український досвід, Читацький клуб – це також про формування спільнот на основі ідей, спільних інтересів та цінностей.

Дякуємо керівникам, їх заступники, державним секретарям з різних державних інституцій за активність, гострі дискусії та обговорення.

Дякуємо команді НАДС Наталія Алюшина, Вищій Школі публічного управління Юлія Лихач за ідею та організацію формату Школи підготовки стратегів та за запрошення провести неформальний захід «Читацького клубу».

Обговорили можливості системної роботи «Читацького клубу» у Вищій школі публічного управління для усіх бажаючих державних службовців, органів місцевого самоврядування.

Україна переможе [🇺🇦]

Героям слава!

Fb

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-