У Рівному відкрили виставку світлин загиблого на війні фотографа

У Рівному відкрили виставку світлин загиблого на війні фотографа

Фото
Укрінформ
У Рівному відкрили виставку світлин загиблого на війні фотографа.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Рівненська обласна рада.

У Рівному відкрили виставку світлин загиблого на війні фотографа/Фото: ror.gov.ua

«У міському Будинку культури відкрили воєнну фотовиставку «Небесний фотограф». Це роботи солдата Збройних сил України Максима Бурди. Боронячи України від російського загарбника, він загинув 26 січня 2023 року біля Бахмута», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у складі 3-ї Окремої штурмової бригади Максим славився тим, що вправно керував БпЛА, філігранно наводив артилерію на ворога, завдяки чому було ліквідовано велику кількість росіян.

Читайте також: У Харкові відкрили вуличну виставку пам'яті фотографа Юрія Ворошилова

Символічним є його позивний «Фотограф», який він обрав для себе під чаc вступу до ЗСУ. Через свої світлини фіксував побут, навчання, портрети своїх побратимів, непрості емоції війни, перебуваючи під постійними обстрілами.

У листопаді 2022 року Максим створив Телеграм-канал Military photographer, присвячений воєнній фотографії. Своїми роботами надихав не одну тисячу людей.

Як інформують в облраді, Збройні сили України неодноразово публікували його роботи на своїх офіційних сторінках. Вже під час служби отримував безліч пропозицій щодо організацій персональних фотовиставок у різних містах України.

Після закінчення війни набільше хотів організувати фотовиставку воєнного фото за всі 11 місяців свого перебування на військовій службі.

Читайте також: У Музеї Києва презентували виставку «Моя історія. 32 роки Незалежності»

Зараз мрію Максима Бурди втілюють його рідні. Це вже шоста виставка.

В облраді розповіли, що до повномасштабної війни активно працював весільним фотографом, був співзасновником молодіжного хабу «Ватра – правильний простір», учасником Молодіжної ради міста Ковеля, членом партії «Національний корпус», добровольцем ТрО Волинської області.

24 лютого, у перший день повномасштабної війни, він добровільно приєднався до лав ЗСУ, хоча був комісований через хворобу хребта і міг творити далі, допомагаючи армії як волонтер.

Фото: ror.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-