Помер головний диригент Дніпровського театру опери та балету Володимир Гаркуша

Помер головний диригент Дніпровського театру опери та балету Володимир Гаркуша

Укрінформ
Головний диригент Дніпровського академічного театру опери та балету народний артист України Володимир Гаркуша помер на 71-му році життя.

Про це повідомляє сайт театру, передає Укрінформ.

Гаркуша почав працювати у театрі на посаді диригента в серпні 1990 року, у січні 1994-го його призначили головним диригентом театру. Диригентський почерк маестро характеризувався емоційністю, тонким відчуттям стилю й форми твору. У манері диригування Гаркуші вражала чудова мануальна техніка, пластичні жести, романтична спрямованість трактувань.

Він був засновником багаторічного фестивалю для талановитої молоді «Молодь розправляє крила». Під його керівництвом в театрі були поставлені такі вистави, як «Принцеса Турандот», «Джанні Скіккі», «Сестра Анжеліка», «Набукко», «Отелло», «Карміна Бурана», «Травіата», «Тоска», «Лісова пісня», «Білосніжка та семеро гномів», «Дама з камеліями», «Директор театру», «Піратський трикутник», «Норма», «Даремна обережність» та ін.

Гаркуша багато гастролював в Італії, Іспанії, Франції та Великій Британії. У статусі запрошеного гостя неодноразово диригував оперно-балетними виставами за кордоном, а також по Україні - в Києві, Одесі, Донецьку, Львові, Харкові, Маріуполі, Луганську.

Прощання з маестро відбудеться 27 липня о 12.00 у фоє театру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-