У Вінниці стартують два благодійні купальські фестивалі на підтримку ЗСУ

У Вінниці стартують два благодійні купальські фестивалі на підтримку ЗСУ

Укрінформ
У Вінниці 7 липня стартують триденний Благодійний купальський пікнік та фестиваль «Таємниця Купала: Вогнем розпалена, рутою вплетена», на яких збиратимуть кошти на підтримку ЗСУ.

Про це у Фейсбуці повідомляють організатори благодійного заходу, передає Укрінформ.

«7-9 липня - Благодійний купальський пікнік. Мета заходу - збір коштів для ЗСУ, підкреслити українські традиції святкування Івана Купала, забезпечити культурне дозвілля вінничан, гостей міста та внутрішньо переміщених осіб», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Благодійний купальський пікнік упродовж трьох днів проходитиме у парку «Вишенський». Відвідувачі заходу зможуть побачити концерти українських гуртів. Також тут проводитимуться майстер-класи, працюватимуть фуд-зона, фото-зона та лаунж-зона.

На Купальський пікнік до Вінниці завітають крафтові виробники із усієї України.

Читайте також: В Амстердамі відбувся дводенний український культурний захід «Fair.Elements»

Цього ж дня у місті відбудеться фестиваль «Таємниця Купала: Вогнем розпалена, рутою вплетена», організований мережею продуктових супермаркетів.

Уточнюється, що це буде освітньо-просвітницький захід, який проводиться з благодійною метою: підтримати воїнів на передовій та придбати для 93-ї окремої механізованої бригади 2 МПБ, тепловізори та дрон.

Символом фестивалю стане малюнок червоної рути, написаний українським воїном Сергієм Олянюком в перервах між бойовими завданнями. Зараз він бере участь в контрнаступі на сході України.

Протягом дня на фестивалі проводитимуть дегустації продукції крафтових українських виробників та страв карпатської кухні, працюватимуть майстер-класи для діток, а у ввечері організатори обіцяють улаштувати сеанс справжнього українського кіно.

Як повідомляв Укрінформ, у Вінниці 1 липня відбувся VIII Фестиваль польової кухні пам'яті Тараса Сича, присвячений Дню Конституції України та пам’яті загиблих Героїв російсько-української війни.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-