У Львові презентували реконструкцію вишиваної сорочки доньки Грушевського

У Львові презентували реконструкцію вишиваної сорочки доньки Грушевського

Фото
Укрінформ
У Державному меморіальному музеї Михайла Грушевського у Львові презентували реконструкцію вишиваної сорочки Катерини Грушевської.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба Львівської обласної ради, передає Укрінформ.

У Львові презентували реконструкцію вишитої сорочки доньки Михайла Грушевського / Фото: Ігор Гнатів

«Сорочка реконструйована майстринею салону «Мамина світлиця» Уляною Базюк за оригінальною фотографією Катрусі Грушевської, датованою 1907 року і виготовленою у Львові у фотосалоні Мазура. Ця меморіальна світлина зараз зберігається у фондах музею Михайла Грушевського», - зазначили в музеї.

Окрім того, майстри салону «Мамина світлиця» відтворили за автентичними зразками меморіальні рушники з фондової колекції Львівського музею Михайла Грушевського», - повідомили у комунальній установі.

Читайте також: У Тель-Авіві проведуть український фестиваль культурної спадщини «ЕтноХутір»

Катерина Грушевська народилася 21 червня 1900 року у Львові, який на той час був у складі Австро-Укгорської імперії. Історикиня, соціологиня, фольклористка, антропологиня, перекладачка з європейських мов, членкиня київського товариства «Просвіта» (1918). Була єдиною донькою Михайла Грушевського. Заарештована 10 липня 1938 року, засуджена до 8 років ув'язнення. Після перегляду справи вирок зменшено. Померла 1943 року на засланні.

Як повідомляв Укрінформ, головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному подарували відтворену вишиванку Бандери у стилі military.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-