Гурт Kalush Orchestra підтримав полонених захисників «Азовсталі»

Гурт Kalush Orchestra підтримав полонених захисників «Азовсталі»

Відео
Укрінформ
Гурт Kalush Orchestra записав відео зі словами підтримки для полонених захисників «Азовсталі» та їх родин.

Про це Асоціація родин захисників «Азовсталі» повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Сьогодні рівно рік, як частина наших захисників з "Азовсталі" досі залишаються у полоні. Ми віримо, що скоро кожен син, чоловік, дружина, мама повернуться до своїх рідних. Віримо у нашу Перемогу"- йдеться у зверненні гурту.

Зазначається, що Kalush Orchestra підтримують гарнізон «Маріуполь» не вперше – у травні 2022-го, коли бої на «Азовсталі» досягли піку катастрофи, виконавці закликали врятувати Маріуполь та «Азовсталь» у прямому ефірі на Євробаченні, попри прямі заборони правилами міжнародного конкурсу вчиняти такі дії. Тоді меседж про потребу негайного порятунку захисників вивів «Азовсталь» у топ запитів в Google по всій Європі. Влітку того ж року гурт передав 5 мільйонів гривень на реабілітацію повернених з полону героїв.

Читайте також: У Києві показали виставу «Азовсталь. Голоси»

Як повідомлялося, родичі захисників "Азовсталі" наполягають на закріпленні в законодавстві України статусу військовослужбовців, звільнених з полону, аби сформувати культуру поводження з військовополоненими та порядок їхньої реабілітації.

За рік до України вдалося повернути близько 500 захисників "Азовсталі", ще близько 2 000 досі перебувають у російському полоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-