Злата Огнєвіч стала речницею від України на Євробаченні

Злата Огнєвіч стала речницею від України на Євробаченні

Єдині новини
Укрінформ
Речницею цьогорічного пісенного конкурсу "Євробачення" від України обрано співачку Злату Огнєвіч.

Про це повідомила голова української делегації на Євробаченні Оксана Скибінська в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Речницею цього року від України буде представниця від України на Євробаченні-2017, яка тоді посіла третю сходинку, а саме Злата Огнєвіч», - зазначила Скибінська.

За її словами, це важлива місія, тому що передбачає включення наживо з України й оголошення найвищих балів.

«На жаль, цього року Україна після перемоги у 2022 році не проводить Євробачення на своїй землі через повномасштабне вторгнення, однак у нас є нагода у прямому ефірі фіналу конкурсу, коли за ним стежить близько 160 млн людей у всьому світі,.. з самого серця України сказати такі важливі слова для кожного учасника, а саме хто отримає ці заповітні 12 балів», - підкреслила Скибінська.

Читайте також: Король Британії представив сцену Євробачення-2023

Вона зауважила, що вже від завтра у Ліверпуль почнуть прибувати учасники конкурсу. У гурту TVORCHI, який представляє Україну на цьогорічному Євробаченні, перша репетиція запланована на 4 травня.

Як повідомляв Укрінформ, пісенний конкурс «Євробачення-2023» пройде у Ліверпулі після того, як Україна, яка перемогла на конкурсі 2022 року з піснею Stefania гурту Kalush Orchestra, не змогла задовольнити вимоги щодо проведення конкурсу через безпекові побоювання, спричинені російським вторгненням.

Півфінали конкурсу відбудуться 9 та 11 травня, фінал - 13 травня. Україну на конкурсі представлятиме гурт TVORCHI з піснею Heart of Steel.

Фото: zlata.ognevich/instagram

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-