У Києві презентували збірку «Франко для фронту»

У Києві презентували збірку «Франко для фронту»

Фото
Укрінформ
Нове видання «Франко для фронту» включає твори, які мотивуватимуть українських захисників на боротьбу.

Про це під час презентації у Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив директор Міжнародного фонду Івана Франка, автор ідеї Ігор Курус.

«Ми хочемо слову Франка полегшити шлях до фронту для того, щоб наші воїни могли в хвилини тиші, коли не летять ракети і не відбувається тріскотні з автоматів, почитати франкове слово», - сказав Курус.

За його словами, збірка включає твори Франка, які можуть запалювати хлопців і дівчат на боротьбу.

«Ідея створення книжки полягала в тому, щоб вона була зручна, легка, потрібна. Ми віримо, що збірки потраплять в руки наших бійців, які будуть її читати», - додав Курус.

Читайте також: В Україні стартувала ініціатива «Українським захисникам - українську книгу»

Наклад збірки становить 1 тисячу примірників, за необхідності його збільшать. Також опублікують електронний варіант. Збірку планують доставляти на фронт різними способами, зокрема, за допомогою волонтерів, а також поширюватимуть серед бійців, які вирушатимуть на передову.

До збірки увійшли вибрані твори, якими автор намагався донести до українців своє бачення ролі й місця громадянина в державі, участі у розвитку України. В збірці також містяться окремі твори любовної лірики, фрагменти гумористичної спадщини Івана Франка, твори про віру та мудрість.

Читайте також: У Києві презентували книгу «Залізна евакуація»

Як відомо, останні роки життя Івана Франка припали на часи Першої світової війни, жахіття якої письменник висвітлив у своїй творчості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-