Фестиваль Docudays UA відкриває для безкоштовного перегляду стрічки, обрані штучним інтелектом

Фестиваль Docudays UA відкриває для безкоштовного перегляду стрічки, обрані штучним інтелектом

Укрінформ
Серед стрічок, обраних штучним інтелектом серед фільмів фестивалю Docudays UA для безкоштовного перегляду, є три українські картини.

Про це повідомляє пресслужба Державного агенства з питань кіно, передає Укрінформ.

Зазначається, що серед обраних фільмів є документально-анімаційна стрічка Дениса Страшного та Уляни Осовської «Казка про Коника», що розповідає про дисидента, монаха в миру та художника Анатолія Лютюка і його волонтерську місію на Донбасі. Документальні кадри в картині чергуються з анімацією, яку виконали Ridni Animation: Родіон і Марія Шуб та Мара Забашта.

Водночас фільм Андрія Лисецького «Земля Івана» розповідає про народного художника-самоука Івана Приходька, картини якого одного разу виставляються в Мистецькому арсеналі у Києві.

"Чи проміняє він маленьку сільську хатинку на гламурне міське життя, розливи Дніпра, сади та поля – на галерейні зали й товариство арт-критиків та агентів?",- описують дилему в дописі.

Читайте також: На кінофестивалі в Угорщині показали українські фільми

Зазначається, що продюсерами картини стали Геннадій Кофман та Ольга Бесхмельниціна, виробництвом опікувалися MaGiKa Film за підтримки Держкіно.

Третя стрічка - «Портрет на тлі гір» Максима Руденка - пропонує глядачеві здійснити містичну подорож тисячами негативів від фотографій, зроблених мисткинею Параскою Плиткою-Горицвіт у Карпатах. Продюсер цього фільму – Андрій Границя, а виробником стала компанія Т.Т.М. за підтримки Держкіно.

Повідомлялося, що міжнародний кінофестиваль документального кіно про права людини «Докудейз» — найбільший в Україні фестиваль документального кіно, який відбувається щороку впродовж останнього тижня березня у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-