Про що співають гітари? - Про мир

Про що співають гітари? - Про мир

Укрінформ
Гітари серії “Gibson Guitars For Peace Ukraine” в синьо-жовтих кольорах продали на аукціоні задля гуманітарної допомоги Україні

Ще на початку вересня 2022 р. знаменита американська компанія “Gibson Luthiers”, культовий виробник гітар “Gibson”, випустила обмеженим накладом у чотири примірники (!!!) нову актуальну серію “Gibson Guitars For Peace Ukraine”, скопіювавши легендарну модель “Les Paul Custom”, але в трендовому стилі - синьо-жовтих кольорів українського Прапора.

Працівники компанії
Працівники компанії

Щоб привернути увагу до подальшого благодійного аукціону, спочатку ексклюзивні інструменти вирушили у подорож по цілому світу, передаючись з рук в руки - від рок-зірки до рок-зірки, на знак єдності. У такий спосіб приверталася максимальна увага до доброчинного проєкту, націленого на збір коштів на гуманітарну допомогу Україні.

6-Гітара серії “Gibson Guitars For Peace Ukraine”, що належала колишньому гітаристу “Guns‘N’Roses” Слешу
Гітара серії “Gibson Guitars For Peace Ukraine”, що належала колишньому гітаристу “Guns‘N’Roses” Слешу

На сторінці компанії “Gibson Luthiers” у Фейсбуці виробник написав:

- Україна опинилась у розпалі битви, і хоча ми підтримуємо “гітари”, а не “зброю”, продаж гітар в Україні нині мало чим допоможе. Діяти ми вирішили інакше...

***

Поміченими в концертних залах із ексклюзивними інструментами були: сер Пол Маккартні, Марк Нонфлер (“Dire Strаits”) та Слеш (екс-“Guns‘N’Roses”). 

 Ніл Роджерс (екс-“Chic”)
Ніл Роджерс (екс-“Chic”)

Неймовірно, але за два місяці до проєкту “Gibson Guitars For Peace Ukraine” долучилися  вершки світового шоу-бізнесу: рок-групи “The Rolling Stones”, “Madness”, “The Charlatans”, “Kasabian”, “My Chemical Romance”, “Blossoms”, “The Fratellis”, “The Vaccines”,  гітаристи - Ніл Роджерс (екс-“Chic”), Алекс Лайфсон (екс-“Rush”), Фер Ольвейра із “Maná”, співачки Тойя, Ліззі Хейл, Марго Прайс, Мейсі Пітерс, Палома Фейт та актор Джейсон Момоа.

Марго Прайс
Марго Прайс
Ліззі Хейл
Ліззі Хейл
Алекс Лайфсон (екс-“Rush”)
Алекс Лайфсон (екс-“Rush”)

Гітари серії “Gibson Guitars For Peace Ukraine” разом із книжками з автографами рок-легенд продавали 11-13 листопада 2022 р. на тематичному онлайн аукціоні  “Icons & Idols: Rock‘N’Roll” Julien’s Auctions”, організованому фахівцями американського аукціонного будинку “Julien's Auctions”. Сто відсотків коштів задонатять на гуманітарну допомогу, а також відновлення музичних програм в Україні (!!!) після закінчення конфлікту.

Окрім гітар, у рамках добродійного проєкту компанія “Gibson Luthiers” випустила рекламну футболку “Guitars For Peace T-Shirt”. Щоб допомогти зібрати кошти для народу України - її можна придбати за $42 тут. Зверніть увагу, як вибудувана комерційна модель доброчинної акції. З огляду на власний гаманець, можеш долучитися до донатів. Маєш кошти - борись на аукціоні за унікальний інструмент. Грошви не дуже - придбай книжку з купою автографів. Ну, і для незаможних будь ласка, футболки.

***

Можемо підбити підсумки.

Інструмент колишнього учасника “The Beatles” сера Пола Маккартні, жовто-блакитний лівосторонній “Gibson Guitars For Peace Ukraine” придбали за $76800. На цій гітарі Макка востаннє грав, коли тривало світове турне рок-легенди на підтримку України. Музикант заявив:

Інструмент колишнього учасника “The Beatles” сера Пола Маккартні
Інструмент колишнього учасника “The Beatles” сера Пола Маккартні

- Радий продати ту чудову річ, щоб допомогти прекрасному народу України здолати російську агресію та перемогти.

 Слеш на сцені
Слеш на сцені

Із молотка за $64250 пішли одразу два “Гібсони” у кольорах національного прапора України, що досі належали Cолу Хадсону, колишньому гітаристу “Guns‘N’Roses”, він же - Слеш. На одному веслі рокер грав на сольнику на підтримку України у Празі 18 червня 2022 р. Музикант пояснив:

- Це честь представляти відважну суверенну державу. Пишаюся тим, що підтримую Україну під час цього військового конфлікту.

Жовто-блакитний інструмент, з автографами гітаристів Брайана Мея, Кіта Річардса та Ронні Вуда
Жовто-блакитний інструмент з автографами гітаристів Брайана Мея, Кіта Річардса та Ронні Вуда

Четвертим лотом став “жовто-блакитний” інструмент, з трьома автографами - гітаристів Брайана Мея (екс-“Queen”), Кіта Річардса та Ронні Вуда із мега-групи “The Rolling Stones”, який продали за $28800.

П’ятим лотом було весло від лідера і фронтмена Хосе Фернандо “Фера” Ольвейри із “Maná”, яке анонімний шанувальник відгріб за $11520. Це й не дивно, “Maná” - то найбільш популярна мексиканська команда, що уже продала загальним накладом платівок більш як 40 млн копій.

 Фер Ольвейра із “Maná”
Фер Ольвейра із “Maná”

***

Марк Нопфлер
Марк Нопфлер

В усій цій історії виокремився 73-річний британський віртуоз Марк Нопфлер, котрий багато років поспіль залишається рекламним обличчя бренду “Gibson”. Власний інструмент у кольорах прапора України він окремо замовив у компанії “Gibson Luthiers” і зі своїм автографом має намір продати, а гроші переказати на потреби українських біженців. Отож, як-то кажуть, далі буде.

Олександр Рудяченко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-