У Черкасах відновив роботу обласний краєзнавчий музей

У Черкасах відновив роботу обласний краєзнавчий музей

Фото
Укрінформ
Черкаський обласний краєзнавчий музей 1 вересня відновив роботу - вперше від початку повномасштабної війни для відвідувачам покажуть експозиції.

Про це повідомляє Черкаська обласна рада, передає Укрінформ.

Очільниця музею Ірина Собко зауважила, що просвітницькі заходи працівники проводили і раніше, але поза межами експозицій.

"Зараз іде війна, тому деякі частини експонатів, раритетних та оригінальних, були демонтовані, вилучені з експозиції. Адже, відповідно до інструкцій, всі оригінальні та цінні експонати мають зберігатися в належному місці до того часу, якби нам довелося евакуюватися. Тому наперед прошу вибачення у всіх наших майбутніх відвідувачів, якщо вони не побачать оригінальну зброю чи скіфське золото, яке в нас було і зараз демонтовано. Проте вирішили все ж відкривати нашу експозицію, бо є багато людей, які хочуть відвідати музей", - сказала Собко.

Відвідувачам Черкаського обласного краєзнавчого музею також пропонують різноманітні тематичні, авторські, оглядові та інтерактивні екскурсії. Їх можна замовити заздалегідь, зателефонувавши до музею.

Читайте також: У Житомирі вчитель облаштував музей в укритті

Як повідомляв Укрінформ, станом на 26 серпня Міністерство культури та інформаційної політики зафіксувало вже 493 епізоди руйнувань об'єктів культурної спадщини і культурних інституцій.

Фото: Черкаська облрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-