Представники світових організацій з охорони спадщини відвідали Київщину та Чернігівщину

Представники світових організацій з охорони спадщини відвідали Київщину та Чернігівщину

Фото
Укрінформ
Представники світових організацій, які опікуються збереженням та охороною культурно-історичних місць у світі та перебувають з тижневим візитом в Україні, впродовж 12-13 липня відвідали зруйновані росіянами містечка Київщини та Чернігівщини.

Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

“Культурна спадщина є невідновлювальним ресурсом, її знищення - це знищення пам’яті людства. Реставрація, консерваційні роботи - тривалі й коштовні процеси. Тому ми дуже раді всебічній підтримці профільних міжнародних організацій. Зараз формуємо спільну з міжнародними партнерами стратегію захисту, збереження та відновлення об'єктів культурної спадщини”, — зазначила заступниця міністра культури та інформаційної політики України Катерина Чуєва.

Представники світових організацій з охорони спадщини відвідали Київщину та Чернігівщину / Фото: Музей Майдану

Представники правління Міжнародної ради пам‘яток та визначних місць (ICOMOS) та Міжнародного центру з дослідження збереження та реставрації культурних цінностей (ICCROM) могли особисто побачити наслідки російської агресії. Вони допомагатимуть Україні в питаннях збереження культурної спадщини - надаватимуть консультації з документування руйнувань, методики збереження та реставрації об'єктів, певну фінансову, організаційну та іншу допомогу.

Тижневий візит профільних організацій підготовлено за участі МКІП, Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні – Музею Революції гідності та Штабу порятунку спадщини.

Читайте також: Міністр оборони Польщі відвідав Ірпінь

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство культури та інформаційної політики України зафіксувало 417 епізодів воєнних злочинів росії проти української культурної спадщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-