У Відні відкрилася виставка про війну росії проти України

У Відні відкрилася виставка про війну росії проти України

Фото
Укрінформ
У галереї Польського інституту у Відні експонується виставка української художниці та дизайнерки Олени Літорелль (Helene Litorelle) "Зламані мрії. Щоденник війни з українського укриття".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Посольство України в Австрії.

"На виставці представлені роботи, які присвячені першим дням війни: враження художниці від київських бомбосховищ, її особисті думки та переживання, рішення рятуватися з маленьким сином від війни", - йдеться у повідомленні.

У Відні відкрилася виставка про війну росії проти України / Фото: Посольство України в Республіці Австрія

Окрім щоденника, експонуються також попередні роботи художниці, які демонструють поточні події, такі, як пандемія COVID-19 та зміна клімату.

"Серед експонатів є і предмет, що нагадує про силу та волю до перемоги людей, які споконвіку жили на території України. Йдеться про макет хустки з образами легендарної скіфської пекторалі. Його Helene Litorelle допомогла створити Скарбниця Національного музею історії України, де зберігається цей мистецький шедевр", - зазначається у повідомленні.

Читайте також: В австрійському Ґраці відкрилася документальна фотовиставка про війну в Україні

Виставка організована Польським інститутом у Відні та за підтримки Посольства України в Австрії.

Як повідомлялося, раніше у посольстві України у Відні відбулася благодійна виставка-аукціон "Руки для мами", кошти з якої підуть на протезування жінок, які втратили кінцівки внаслідок російської агресії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-