«Коронація слова» презентувала на Книжковому Арсеналі літературні новинки

«Коронація слова» презентувала на Книжковому Арсеналі літературні новинки

Укрінформ
Міжнародний літературний конкурс «Коронація слова» провів 24 червня на Книжковому Арсеналі презентацію своїх новинок.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми поговоримо про деякі з книжок, які вийшли за рік. Попри карантин, їх вийшло багато, близько півсотні», - розповіла модераторка події Оксамитка Блажевська.

Вона зазначила, що минулого року першу премію в номінації «Романи» отримав твір «Оля», який написала Ольга Саліпа.

«Для мене «Коронація слова» стала історією успіху. Роман «Оля» про Ольгу Кобилянську – не про письменницю, а про жінку - був написаний спеціально для конкурсу «Коронація слова». Він вийшов у видавництві «Фоліо». Після першої премії видавництво, яке відмовилось друкувати мій інший роман – «Зламані речі», погодилося його друкувати, і він виходить днями», – розповіла Саліпа, додавши, що має нові проєкти і плани.

Крім того, була презентована книжка «Вітрова гора» за твором Анни Багряної, який здобув спецвідзнаку «Сучасне українське фентезі».

Читайте також: На Книжковому Арсеналі презентували серію «Terra Інклюзія»

Торік «Коронація слова» відкрила і письменника Василя Краса з Лимана Донецької області, який почав писати два роки тому. Його роман «Руїна» здобув третю премію в номінації «Романи» і наразі вже вийшов у світ (як і перший роман «Татарський бранець»).

Про свій історичний роман «Гардаріка. Таємниця забутого світу», який у 2020 році здобув на «Коронації слова» спецвідзнаку «Міжнародний вибір», розповіла Вероніка Мосевич.

«Основні фігури мого роману – Ярослав Мудрий і шведська принцеса Інгігерд. Цю тему я досліджувала 9 років, починаючи з 2011-го, із Західної Європи. Я не користувалася тим, що відомо на наших теренах, тому що сумнівалася в правдивості даних. Роман писався 3,5 роки. В грудні 2020 року його видав «Клуб сімейного дозвілля», і книжка має успіх, попри карантин», - розповіла Мосевич.

Вона зазначила, що це історично-пригодницький роман з елементами фентезі. «У ньому закладено кілька сенсацій щодо фактів, про які і в Гуглі, і в наших підручниках історії написано зовсім інакше. Зокрема, я беру до уваги те, про що пише французький історик Жан-Поль Арріньйон. А він стверджує, що матір’ю Ярослава Мудрого ніяк не могла бути полоцька принцеса Рогнідь, а була Анна Порфірогенета, королівна. Коли вона виходила заміж за Володимира Великого, її коронували у Візантії», - заінтригувала авторка.

Читайте також: На Книжковому Арсеналі назвали 100 найкращих фільмів в історії України

На презентації йшлося не тільки про книжки, а й про сценарії. Зокрема, Ірен Роздобудько, кількаразова лауреатка «Коронації слова», розповіла, що фільми за двома з трьох її сценаріїв, відзначених торік на «Коронації», вже знаходяться в роботі.

Як повідомляв Укрінформ, X Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» відкрився 23 червня в українській столиці. Він триватиме до 27 червня в Мистецькому арсеналі, де впродовж п’яти днів презентуватимуть свою книжкову продукцію 145 видавництв, та також відбудеться майже 300 подій.

Фестиваль проходить у гібридному форматі. Більшість подій завдяки трансляції на MEGOGO можна безплатно подивитися з будь-якого куточка світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-