Українські дизайнерки презентували колекцію рівності

Українські дизайнерки презентували колекцію рівності

Фото, відео
Укрінформ
Українські дизайнерки Bevza, Litkovskaya й KSENIASCHNAIDER презентували колекцію одягу на підтримку ЛГБТК+ спільноти.

Колекція рівності – лінійка авторських речей – є колаборацією дизайнерів і руху «Різні.Рівні», передає кореспондент Укрінформу.

Колекцію створили з метою наголосити на важливості єдності різноманіття.

«Ми захотіли об’єднати дизайнерів, щоб вони створили таку колекцію, що б вказувала на рівність різноманіття. Кожна з дизайнерок зробила щось у своєму стилі, у своєму унікальному баченні. Кожна з них прочитала наш задум по-своєму, і вийшло захопливо, як на мене», – сказав один з лідерів проєкту Андрій Міщенко.

За його словами, «Різні.Рівні» заздалегідь узгодили кандидатури дизайнерів, які працювали над колекцією. Головним критерієм вибору було толерантне ставлення митців до ЛГБТК+ спільноти.

Колекція рівності – це лінійка одягу, представлена жилетом, курткою і джинсовкою. Дизайн речей символізує головний лозунгу руху «Різні.Рівні» - рівність прав для всіх, незалежно від статі, гендерної ідентичності й сексуальної орієнтації.

«Лілія Літковська, Ксенія Шнайдер, Світлана Бевза зі свого боку подивилися на все це. У Світлани Бевзи вдався жилет, розділений умовно на дві частини: різні смуги, лінії об’єднуються в одному напрямку, і цей напрям – це прапор ЛГБТК-спільноти. Це потужний месендж, адже сам прапор ЛГБТК в Україні достатньо контраверсійний, і це, поряд з тим, – потужне висловлювання стосовно того, що ми всі рівні. У Лілії Літковської з’явилася історія про об’єднання двох художників в одному. Вона навіть у своїй куртці змогла показати єдність різноманіття. Матіс плюс Гарінг – минуле й теперішнє об’єднуються, щоб виголосити основне гасло. Ксенії Шнайдер вдалося точно прочитати наш головний символ піднятої долоні. Надягаючи цю джинсовку з переробленого котону, ти ніби несеш в собі цю підтримку сотень маленьких рук. Ти починаєш відображати те, що люди підтримують всією Україною», – пояснив значення ексклюзивного дизайну речей один з лідерів проєкту.

Ці речі не можна буде придбати. Члени руху «Різні.Рівні» хочуть дати можливість кожному охочому приміряти на собі дизайнерський одяг. В рамках проєкту одяг роздадуть тим, хто підтримує ЛГБТК+ спільноту.

«У нашої копірайтерки з’явилася фантастична ідея – зробити так, щоб люди передавали один одному ці речі. Це буде подібно до хвилі підтримки. Це круті дизайнерські речі, в яких ти можеш ходити тиждень, відвідати цікаві місця, сфоткатися, заявити про свою позицію і передати її далі. Цей одяг, по суті, – це символ підтримки. Ти передаєш ці речі тим, в кому ти впевнений, тим, хто точно підтримає рівність. Це ідея, в якій є підтримка, сучасна культура антиконсюмеризму і віра в найкраще, що є в людях. Віра в те, що люди, подібно до Гобсека, не «заникають» собі ці речі й сидітимуть з ними. Ми готові ділитися. Ми віримо у найкраще в людях. Якби було не так, ми б взагалі не організовували б «Різні.Рівні», – пояснив задум Міщенко.

Фото: riznirivni.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-