71-й Berlinale оголосив переможців

71-й Berlinale оголосив переможців

Укрінформ
Міжнародне журі 71-го Берлінського кінофестивалю визначило 5 березня переможців.

Оголошення кращих фільмів організатори фестивалю транслювали онлайн, передає кореспондент Укрінформу.

«Золотого Ведмедя» цього року отримала стрічка румунського режисера Раду Джуда «Bad Luck Banging or Loony Porn» («Невдалий секс або божевільне порно»).

Фільм схарактеризували як експериментальну сатиру. Він розповідає про вчительку, яка потрапляє в складну ситуацію через домашнє порно-відео, яке потрапило в Інтернет. Журі вирішило, що робота фіксує «оголену плоть нашого теперішнього моменту», що фільм «майстерно відпрацьований» і водночас «розумний і дитячий».

Журі, яке працювало дистанційно, також назвало володарів «Срібних ведмедів». Так, кращою актрисою стала німкеня Марен Еггерт за роль у фільмі «Я – твій чоловік», приз за кращу роль другого плану отримала угорка Лілла Кіцлінгер за роботу у фільмі «Ліс - я бачу тебе скрізь». Кращим режисером визнано угорця Денеша Надя, автор дебютної стрічки «Природне світло». Видатний художній внесок мексиканця Ібрана Асуада з роботою «Поліцейське кіно» також був оцінений «Срібним Ведмедем». Окрім того призи отримали японський режисер Рюсуке Хаматучі за фільм «Колесо фортуни і фантазії» та стрічка «Містер Бахман і його клас» німкені Марії Шпет.

Загалом за нагороди цьогорічного фестивалю змагалися 15 фільмів.

Окрім того, напередодні були названі переможці в різних програмах фестивалю.

Арт-директор фестивалю Карло Шатріан заявив, що це не кінець, що в червні від сподівається побачити всіх переможців під час реальної церемонії вручення призів.

Читайте також: Кінофестиваль у Карлових Варах перенесли через коронавірус

Як правило, Berlinale проводилося в середині лютого, але через пандемію організатори були змушені шукати альтернативні форми його проведення. Отже, 1-5 березня проходив он-лайн етап фестивалю, у рамках так званої галузевої події, яка була в основному спрямована на професіоналів кіноіндустрії; 9-20 червня організатори сподіваються провести реальні покази та вручити нагороди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-