Пласідо Домінго йде з Метрополітен-опери через звинувачення у домаганнях

Пласідо Домінго йде з Метрополітен-опери через звинувачення у домаганнях

Укрінформ
Легендарний іспанський оперний співак Пласідо Домінго після закидів у сексуальних домаганнях залишає один з найпрестижніших оперних театрів у світі Метрополітен-оперу, де виступав понад 50 років.

З такою заявою зірка опери виступив у вівторок, 24 вересня, повідомляє DW.

Очікувалося, що 25 вересня Домінго виконає провідну партію на прем'єрі опери "Макбет" композитора Джузеппе Верді, яка базується на трагедії Вільяма Шекспіра.

"Моя участь у постановці відволікатиме увагу від старанної праці моїх колег - як на сцені, так і за кулісами", - наголошується у заяві співака, який узяв участь у генеральній репетиції.

Домінго також зазначив, що рішуче відкидає звинувачення.

Представники Метрополітен-опери підтвердили заяву знаменитості.

За свою понад півстолітню кар'єру Домінго виконав близько 150 провідних оперних партій та щонайменше 21 раз відкривав сезон у Метрополітен-опері, виступаючи там протягом 51 року.

Читайте також: Ще 11 жінок звинуватили Пласідо Домінго у домаганнях

У серпні про скасування майбутніх виступів Домінго на тлі обвинувачень на його адресу оголосили Філадельфійський оркестр та Опера Сан-Франциско.

Раніше ряд співачок і танцівниця звинуватили 78-річного співака в сексуальних домаганнях, які, ймовірно, відбулися в 1980-х роках. За їхньою версією, у низці випадків їхня кар'єра була зруйнована після того, як вони відхилили домагання співака.

Сам Домінго заперечує подібні заяви. Він висловив стурбованість через "атмосферу, в якій людей засуджують без відповідних процедур". Раніше виконавець висловив жаль, що, можливо, змусив когось "почуватися некомфортно".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-