Без хіджаба та тюрбана: у Квебеку чиновникам хочуть заборонити релігійний одяг

Без хіджаба та тюрбана: у Квебеку чиновникам хочуть заборонити релігійний одяг

Укрінформ
Уряд канадської провінції Квебек хоче заборонити держслужбовцям носити на робочому місці елементи одягу, які є релігійними символами: хіджаб, кіпу чи тюрбан.

Про це йдеться у новому законопроекті, внесеному до провінційного парламенту правлячою партією “Коаліція за майбутнє Квебеку”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Пропонована у законопроекті заборона має поширюватися на усіх держслубовців, в тому числі: прокурорів, суддів, вчителів, директорів шкіл, а також усіх службовців, які мають зброю.

Документом також вимагається від громадян відкривати обличчя у випадку отримання державних послуг, до переліку яких входить навіть використання громадського транспорту.

Читайте також: Держава не має вказувати жінці, як вдягатися - Трюдо про заборону паранджі

Хоча в законопроекті передбачена норма, що дозволить деяким держслужбовцям, які на момент його ухвалення вже перебуватимуть на службі, продовжувати носити традиційний одяг, запропоновані правила вже викликали обурення у суспільстві. Раніше у Квебеку вже намагалися заборонити громадянам закривати обличчя під час отримання державних послуг, однак дію того закону було тимчасового припинено судом через підозру у його неконституційності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-