28 грудня: народний календар і астровісник

28 грудня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Нині Єлевферія; про що співає канарка, чи буде хуртовина і кому потрібен камуфляж

Сьогодні собор Кримських святих, а також священномученика Єлевферія, матері його мучениці Анфії та мученика Корива. Єлевферій був напівсиротою, його виховувала мати – благочестива заможна вдова. Досить рано, у 20 років Єлевферія висвятили у єпископа Іллірійського. За палку проповідь християнства священика було жорстоко страчено, сталося це за правління імператора Адріана. Тоді ж стратили і його матір – Анфію, а також епарха Корива, який спочатку брав участь у тортурах Єлевферія, але згодом, бачачи мужність і непохитність Єлевферія у вірі – і сам увірував у Христа.

А ще у нас святителя Стефана Сурозького. Колись, ще років 100-200 тому, ця пора була надзвичайно холодна, тому казали: «На Стефана пташка на льоту замерзає». Спостерігайте за котом: якщо кіт шкрябає підлогу – на вітер і завірюху, дере стіну – на негоду, лежить черевцем догори – на відлигу, згорнувся в клубочок і вткнувся писком у лапки – на мороз. Коли ж не маєте кота – примічайте поведінку кімнатних пташок. Якщо вони мовчать – на метелицю. Якщо сьогодні вітер подує з півночі – за два тижні буде дуже холодно, а якщо з півдня чи заходу – найближчим часом очікувати морозів не варто.

Іменини святкують Павло, Степан, Трифон, Сусанна.

21 місячний день, Місяць у Діві. Підвищена працездатність поєднуватиметься з підвищеною дратівливістю, яку дуже хотітиметься якимсь чином приховати. Попри камуфляж фальшивої ввічливості вона все ж прозиратиме і продиратиметься назовні. Місяць вночі увійде в знак Терезів, тож цілком можливо, що під вечір настрій у нас буде не надто гармонійний. Також, попри суцільні свята, у декого починають правити бал надмірна ощадливість і навіть скупість. Цього місячного дня рекомендуються ванни, душі, обливання і загартовування. Побільше часу проводьте на повітрі. Заради власного здоров’я сьогодні можна кинути шкідливі звички. Тобто, вибір за вами: зробити 10 присідань, чи викурити цигарку.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1885 році – -24,8, а найтеплішим у 1998 і 2011 –  +8,4.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-