«Кропивницький 2018»: в одному зі спектаклів зіграє Нищук

«Кропивницький 2018»: в одному зі спектаклів зіграє Нищук

Укрінформ
З 29 серпня по 2 вересня у Кропивницькому відбудеться Національний мистецький фестиваль «Кропивницький 2018», під час якого глядачам безкоштовно покажуть 14 вистав відомих театральних колективів.

В  одній з вистав, як і минулого року, вже традиційно зіграє міністр культури України Євген Нищук, повідомили кореспонденту Укрінформу організатори заходу.

"Впродовж кількох днів обласний центр Кіровоградської області відвідає 9 театрів. Глядачам безкоштовно покажуть 14 вистав відомих театральних колективів. Серед них - 2 вуличні вистави, а також вуличне театральне дійство. Власні театральні проекти привезуть Ада Роговцева (вистава "Соломон у спідниці") та Ольга Михайлюк (інтермедіальний "паМ'ЯТАти"). Також в одній з вистав, як і минулого року, вже традиційно зіграє міністр культури України Євген Нищук. Він гратиме в останній день фестивалю у виставі Володимира Винниченка «Момент кохання». Минулого року міністр грав головну роль у виставі «Три товариші» Еріха Марія Ремарка", - уточнили в оргкомітеті фестивалю.

Читайте також: Харківщина кличе на відроджений фестиваль "Весілля в Малинівці-плюс"

Родзинкою цьогорічного  свята буде соціальний проект «Герої серед нас». Він представить яскраві приклади особистого героїзму та самопожертви звичайних людей. Учасників проекту відбирали впродовж кількох місяців шляхом опитування активної аудиторії в соціальних мережах, запитів до управлінь Нацполіції, ДСНС та інших структур. До пошуку Героїв залучили журналістів місцевих видань і активістів із різних сфер діяльності.

У коментарі Укрінформу Горбунов пояснив, що мета фестивалю - популяризація нещодавно перейменованого в зв’язку зі законом “Про декомунізацію” міста.

Програма фестивалю передбачає понад десять локацій для культурних дійств в історичній частині Кропивницького. Фестиваль поєднує низку мистецьких жанрів і культурних напрямків. Цього року організатори розширили коло заходів під відкритим небом.  Буде і спеціальна програма для дітей; в рамках дитячої програми  31 серпня  на вулицях міста відбудуться флешмоби, перфоманси та різноманітні майстер-класи.

Читайте також: Івано-Франківськ продовжив сезон безкоштовних екскурсій на вересень

Виступлять зіркові гості Арсен Мірзоян і Тоня Матвієнко, гурт «ТІК» і Анжеліка Рудницька з дитячим хором.

Усі дні фестивалю триватиме живописний пленер - відомі художники України малюватимуть Кропивницький, а самі картини передадуть до міської галереї.

У рамках фестивалю вперше відбудеться літературна толока, де зберуться видавництва з усієї України. А гостями толоки стануть відомі літератори, письменники і поети. Тож шанувальники художнього слова зможуть не тільки придбати новинки книжкового світу, а й поспілкуватися з улюбленими авторами.

Фестиваль відбудеться у Кропивницькому вдруге. На його проведення з державного бюджету виділено 7,5 мільйона гривень.

Фото з сайту cbn.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-