Наталі Портман отримає премію

Наталі Портман отримає премію "Генезис" на мільйон доларів

Укрінформ
Всесвітньо відома акторка, режисер і громадський діяч Наталі Портман обрана лауреатом премії "Генезис" за 2018 рік.

Ця премія у розмірі $1 мільйон вручається щорічно єдиному лауреату за видатні професійні досягнення, вагомий внесок у розвиток людства і відданість цінностям єврейського народу, повідомляє Меморіальний центр Голокосту "Бабин Яр".

"Наталі Портман народилася в Ізраїлі і, переїхавши в дитинстві в США, зберегла тісний зв'язок зі своїм єврейським та ізраїльським корінням. У 2015 році вона зняла в Ізраїлі фільм "Повість про любов та пітьму" за однойменним романом ізраїльського письменника Амоса Оза. Портман також зіграла одну з головних ролей в цій картині. Вона також веде активну благодійну діяльність в таких сферах, як рівні права і можливості для жінок, боротьба з бідністю, мікрофінансування в країнах третього світу і захист прав тварин", - йдеться в повідомленні.

Сьогодні Портман - всесвітньо відома акторка і режисер. Розпочавши акторську кар'єру у віці 12 років, вона домоглася широкого світового визнання, стала лауреатом кількох престижних нагород, в тому числі премії Американської Кіноакадемії ("Оскар"), двох премій "Золотий глобус", Британської академії кіно і телебачення (БАФТА), та багатьох інших.

Наслідуючи традицію, започатковану попередніми лауреатами премії "Генезис", кошти в розмірі $1 мільйона будуть спрямовані на підтримку філантропічних проектів на честь Наталі Портман. Проекти будуть сфокусовані на просування ініціатив, що забезпечують рівність жінок у всіх аспектах людської діяльності. Зокрема, кошти будуть використовуватися для підтримки організацій, які займаються розширенням доступу жінок до освіти, участі в економічній діяльності, охорони здоров'я і безпеки, а також підвищенню участі жінок у державній політичної діяльності. Значна частина коштів буде спрямовуватися на проекти з розширення можливостей для жінок в Ізраїлі.

Читайте також: Кінопремію "Золота Дзиґа" вручатимуть у чотирьох нових номінаціях

Наталі Портман - п'ятий лауреат премії "Генезис". Раніше премія, названа журналом "Тайм" "єврейським Нобелем", вручалася екс-меру Нью-Йорка Майклу Блумбергу (2014 року), акторові Майклу Дугласу (2015), скрипалеві-віртуозу і захиснику людей з обмеженими можливостями Іцхаку Перлману (2016) і видатному скульптору та активісту з боротьби за права біженців Анішу Капуру (2017).

Премія "Генезис" буде вручена Наталі Портман на урочистій церемонії в Єрусалимі у червні 2018 року.

Премія "Генезис" - це міжнародний приз, створений з метою відзначити досягнення і цінності єврейського народу і його внесок в розвиток і добробут людства. Премія, створена в 2013 році, фінансується однойменним приватним некомерційним Фондом (Genesis Prize Foundation) з постійним цільовим капіталом в розмірі $100 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-