"Пирогів Патрія Фест”: у Києві покажуть традиції та здобутки українців

Укрінформ
У Києві в Національному музеї народної архітектури та побуту 24-26 серпня пройде масштабний фестиваль традицій і здобутків українського народу "Пирогів Патрія Фест".

Про це розповів у четвер на прес-конференції в Укрінформі президент БО "БФ УБД "Єдність побратимів" Костянтин Винниченко.

За його словами, ідея організації такого фестивалю виникла у ветеранських організацій, які мають на меті об'єднати громадянське суспільство навколо головних цінностей держави, показати здобутки минулих поколінь, нинішніх ветеранів, бійців АТО, продемонструвати активність звичайних громадян, коли вони об'єднані, їх нові ідеї заради майбутнього держави. "Ми хочемо на цьому фестивалі представити живу енциклопедію України в часі. Це буде площадка можливостей, де кожен зможе презентувати свої дії, висловити мрії і плани, поспілкуватися, обмінятися досвідом", - зазначив Винниченко.

Очікується, що на фестивалі працюватиме близько 20 різних секторів і Пирогів на три дні перетвориться на суцільне дійство, насичене різноманітними діалогами, майстер-класами, змаганнями, показовими виступами, ярмарками, форумами, просвітницькими і науковими лабораторіями. Кожен день фестивалю матиме свою назву і спрямування.

24 серпня фестиваль проходитиме під назвою "Сучасне України". Цього дня відбудуться військово-патріотичні змагання, тренінги, навчання тактичної медицини, презентація ветеранського бізнесу, демонстрація успішного досвіду адаптації до складних умов життя.

25 серпня матиме назву "Минуле України". У цей день всі учасники і гості фестивалю матимуть можливість побачити реконструкцію окремих подій минулих часів, медицину минулого, познайомитись з бойовими мистецтвами прадідів, оглянути виставку історичних подій боротьби за незалежність та ще раз дізнатися про внесок українців у світову спадщину своїми досягненнями в мистецтві та культурі, науці, спорті і військових подіях.

Завершальний день фестивалю пройде під назвою "Майбутнє України". Усі відвідувачі зможуть познайомитись з новітніми технологіями, розробленими в Україні, новітніми тенденціями інженерії, кібербезпеки, еко-технологіями, а також дізнатися про основні стратегії розвитку держави на майбутнє.

За словами старшого наукового співробітника Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції Гідності, що виступив співорганізатором фестивалю, Галини Олійник, їх музей із задоволенням підтримав ініціативу проведення такого заходу, оскільки фестиваль має об'єднати навколо себе максимально велику кількість людей і організацій, а його тема "сьогодні-вчора-завтра" робить захід максимально цілісним і цікавим.

У свою чергу, керівник офісу уповноваженого Президента України з прав реабілітації учасників АТО Наталя Зарецька висловила сподівання, що новий фестиваль стане гарним майданчиком для того, щоб об'єднати в Україні максимальну кількість ветеранських організацій, де їх учасники матимуть можливість поспілкуватися, обмінятися досвідом, продемонструвати нові ідеї і стати просто сильнішими.

Генеральний директор Національного музею народної архітектури та побуту України Юрій Бойко, запевнив, що Пирогів уже має досвід проведення масштабних фестивалів, тому зможе гідно організувати і провести й цьогорічний "Пирогів Патрія Фест". "Музей має практику проведення масштабних фестивалів з цілодобовим перебуванням відвідувачів, тому і цього року готові забезпечити комфортні умови для всіх, хто прийде на фестиваль, включаючи й людей з обмеженими можливостями", - зазначив він. Бойко повідомив, що на території музею максимально буде облаштовано інфраструктуру, очікується, що на території Пирогово буде розміщено кілька наметових містечок, а квитки для відвідувачів коштуватимуть орієнтовно 60 гривень. Однак для більшості відвідувачів, враховуючи, що значна їх частина буде представниками ветеранських кіл, вхід буде безкоштовним.

Читайте також: У серпні на гостей Запорізької області чекає фестивальний бум

Більш детально з програмою фестивалю можна ознайомитись на офіційній сторінці заходу у Facebook, а з понеділка відкриється й офіційний сайт фестивалю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-