Три українські фестивалі отримали європейське визнання

Три українські фестивалі отримали європейське визнання

Укрінформ
Експерти європейських країн відзначили три відомих фестивалі від України - ГОГОЛЬFEST, «Файне місто» (Тернопіль) та «Яворівська забавка» (м. Яворів, Львівська обл.).

Міністр культури України Євген Нищук вручив відзнаки володарям знаку EFFE 2017-2018 рр. - Europe for Festivals, Festivals for Europe, повідомляється на сайті Міністерства культури України.

Міністр, вручаючи сертифікати володарям відзнак, наголосив на важливості координації зусиль національних хабів, які провели кропітку організаційну роботу, та організаторів потужних українських фестивалів.

«Те, що вибір припав на три таких знаних фестивалі – не випадковість, адже вони охоплюють багато видів сучасного мистецтва, зокрема візуальне, театральне, циркове та інші. У них ця творчість поєднується з андеграундною музикою та самобутністю регіону, де проводиться захід. Це самоідентифікує нас як мистецьку країну, охоплюючи такий широкий культурний спектр, ми яскраво презентуємо себе в Європі, а надто, на шляху євроінтеграції нашої країни», - сказав Нищук.

Почесні міжнародні відзнаки отримали директор фестивалю ГОГОЛЬFESTу Максим Демський та один із засновників фестивалю«Файне місто» Тернопіль Максим Черкашин. Оскільки керівники фестивалю «Яворівська забавка» не мали змоги приїхати, відзнака була передана представнику фестивального хабу в Україні для урочистого вручення на дні міста Яворів у липні цього року.

Українським фестивальним хабом виступив Центр розвитку "Демократія через культуру" спільно з Українським центром культурних досліджень.

EFFE — Europe for Festivals, Festivals for Europe (Європа підтримує фестивалі, фестивалі підтримують Європу) є ініціативою Європейської асоціації фестивалів (EFA), що співфінансується Європейським Союзом. Знак EFFE є знаком якості фестивалів, даючи міжнародне визнання кращим фестивальним подіям у Європі. Від України було подано 4 заявки. Офіційна церемонія проголошення переможців і володарів знаку EFFE відбулася 4 травня 2017 року в Німеччині, де від України був присутній представник фестивалю «Гогольфест».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-