У Чорному морі від бойових дій у березні загинули десятки дельфінів

У Чорному морі від бойових дій у березні загинули десятки дельфінів

Укрінформ
У березні цього року вже декілька десятків дельфінів загинули у бухтах Севастополя і інших берегів тимчасово окупованого Криму, неподалік від Новоросійська та узбережжя Краснодарського краю РФ.

Про це директор науково-дослідного відділу національного природоохоронного парку «Тузлівські лімани», доктор біологічних наук Іван Русев повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

За його словами, “серед виявлених є і контужені тварини з симптомами ураження сонарами. Причому, багато серед загиблих, дельфіни - виду білобочка”.

Читайте також: Затоплені землі та спалені ліси. Як росіяни воюють проти довкілля в Україні

“До наших одеських берегів і берегів Болгарії також викинуло азовок, загиблих від війни у окупованих росіянами водах Чорного моря, яких течія прибила до берегів. І це є підтвердженням того факту, що активність ворожих субмарин і надводних човнів у тій частині Чорного моря біля Криму, Новоросійська - є головним фактором продовження загибелі рідкісних чорноморських китоподібних”, - заявив Русев.

Читайте також: На узбережжя біля Керчі на море викинуло мертвих дельфінів

Він зауважив, що раніше, до початку війни, викиди дельфінів на берег у березні були дуже рідкісним явищем. А зараз, під час війни і впливу військового фактору російських загарбників, які напали на Україну, по оцінках дослідників, з урахуванням того факту, що море викидає тільки 5% загиблих тіл, реальна кількість - вже декілька тисяч тварин.

Як повідомлялось, через дії ворожих гідролокаторів у Чорному морі вже загинули до 50 тисяч китоподібних.

Фото: Іван Русев/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-