ЗСУ атакували корабель «Костянтин Ольшанський», який РФ вкрала у 2014 році

ЗСУ атакували корабель «Костянтин Ольшанський», який РФ вкрала у 2014 році

Укрінформ
Сили оборони України атакували ракетою "Нептун" корабель "Костянтин Ольшанський", який був захоплений російськими загарбниками у 2014 році.

Про це речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук повідомив в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

"Було ухвалено рішення завдати вогневе ураження по цій одиниці, на жаль. Вибору у нас нема. Застосували український "Нептун", і відповідно ураження було відпрацьоване", - сказав Плетенчук.

Він зазначив, що корабель "Костянтин Ольшанський" РФ вкрала в України у 2014 році під час окупації Криму. За його словами, дев'ять років він стояв у бухті й загарбники його почали розбирати на запчастини, а на 10 рік війни вони зрозуміли, що у них закінчуються великі десантні кораблі, тому впродовж року його було відновлено.

Речник також підтвердив, що уражені російські кораблі "Азов", "Ямал" та "Іван Хурс" не зможуть виконувати бойові завдання найближчим часом.

Читайте також: Армія РФ втратила в Україні вже 438 160 військових

Як повідомляв Укрінформ, 24 березня Управління стратегічних комунікацій Збройних сил України поінформувало, що Сили оборони уразили російські великі десантні кораблі "Ямал" та "Азов", центр зв'язку і декілька об'єктів інфраструктури Чорноморського флоту РФ у тимчасово окупованому Севастополі.

Фото: VMSU.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-