Міжнародна спільнота недостатньо зробила для покращення ситуації у Криму - Global Rights Compliance

Міжнародна спільнота недостатньо зробила для покращення ситуації у Криму - Global Rights Compliance

Укрінформ
Міжнародна спільнота недостатньо зробила для покращення ситуації у тимчасово окупованому Криму, зокрема щодо протидії переслідуванням за релігійною ознакою.

На цьому наголосив управляючий партнер Global Rights Compliance Вейн Джордаш на брифінгу "Окупована релігія: Україна передала до МКС докази вчинення злочинів проти людства, завданих РФ у Криму" в Укрінформі.

"Варто зазначити, що міжнародна спільнота недостатньо зробила з огляду на ситуацію в Криму. Починаючи зі слабких заяв на засіданні ООН, до слабких заяв про санкції", - сказав він.

Джордаш додав, що сподівається, що сьогоднішнє подання доказів від України про скоєння злочинів проти релігійних груп у Криму та ті, які були подані раніше до Міжнародного кримінального суду, змінять ситуацію.

Читайте також: Десять років окупації Криму: в ООН розповіли про масові порушення прав людини

"Докази є чіткими. Вони показують, що це – системна російська кампанія з метою стерти будь-яку релігійну ідентичність, яка не відповідає ідентичності Кремля, що Росія систематично переслідувала представників української православної церкви, кримських мусульман, свідків Єгови та інших", - зазначив він.

За словами Джордаша, російська влада вірить у свою безкарність.

"Але Міжнародний кримінальний суд має взяти до уваги це подання і винести справедливе рішення", - наголосив він.

Читайте також: За десять років окупації Росія перетворила Крим на військову базу

Як повідомляв Укрінформ, Україна передала до Міжнародного кримінального суду докази скоєння злочинів проти релігійних груп у тимчасово окупованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-