Джемілєв: Наш обов'язок - захищати патріотів

Джемілєв: Наш обов'язок - захищати патріотів

Укрінформ
Українські патріоти мають буди впевнені, що вони не забуті, що країна робить все можливе для їх захисту та звільнення.

Як передає Укрінформ, про це написав лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв у Фейсбуці.

"Наш обов'язок робити все можливе для захисту наших патріотів. У них має бути впевненість у тому, що вони не забуті, що країна робить все можливе для їх захисту і звільнення", - сказав Джемілєв під час Міжнародної платформи за звільнення незаконно утримуваних Російською Федерацією цивільних осіб.

При цьому лідер кримськотатарського народу зазначив, що за своїм досвідом перебування в радянських таборах пам'ятає, як багато сили надає політв'язню почуття, що твій народ разом з тобою, що можна не турбуватись за свою сім'ю, за своїх дітей, бо вони під захистом твого народу.

​«І головне, ми ніколи не повинні забувати, що боротьба за визволення наших військовополонених, заручників та політв'язнів є неодмінною частиною боротьби України за звільнення своїх територій та своє євроатлантичне майбутнє» - підкреслив він.

Міжнародна платформа за звільнення незаконно утримуваних Російською Федерацією цивільних осіб має на меті посилити зусилля України для повернення кожної людини та консолідації зусиль міжнародної спільноти задля розширення можливостей для безумовного звільнення всіх цивільних осіб, які перебувають на тимчасово окупованих територіях та території Російської Федерації в нелегальних місцях позбавлення волі та/або ув’язнені за політично мотивованими справами.

Читайте також: «Кримська платформа» ніколи не визнає окупацію Росією українських територій

Як повідомляв Укрінформ, станом на січень 2024 року окупанти незаконно ув’язнили 204 особи, з них 123 - кримські татари.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-