«Кримська платформа» ніколи не визнає окупацію Росією українських територій

«Кримська платформа» ніколи не визнає окупацію Росією українських територій

Заява
Укрінформ
Учасники Міжнародної "Кримської платформи" ніколи не визнають спробу незаконної анексії Росією Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, а також Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей України.

Про це йдеться у спільній заяві Міжнародної "Кримської платформи" з нагоди Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, передає Укрінформ.

«Ніколи не визнаємо спробу незаконної анексії Росією Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, а також Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей України, що грубо порушує принципи та цілі Статуту ООН і становить пряму загрозу міжнародній безпеці з серйозними наслідками для міжнародного правопорядку. Автономна Республіка Крим та місто Севастополь, а також Херсонська, Запорізька, Донецька та Луганська області є Україною», - зазначається у документі.

Автори заяви підтвердили найрішучіше засудження так званих референдумів і так званих виборів, як минулих, так і майбутніх, проведених російською окупаційною адміністрацією в тимчасово окупованому Криму та частинах Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей України.

«Ці рішення є недійсними та такими, що не мають жодної юридичної сили», - наголосили учасники Міжнародної "Кримської платформи".

Вони також рішуче засудили незаконну мобілізаційну кампанію в тимчасово окупованому Криму, непропорційно спрямовану проти кримських татар, продовження переселення громадян Росії до Криму як неприйнятну спробу змінити демографічну структуру півострова, триваючі спроби Росії насильно та незаконно інкорпорувати тимчасово окуповані території України, включно з Кримом, до складу Російської Федерації та рішення Росії перетворити тимчасово окупований Кримський півострів на суттєво мілітаризований форпост у Чорному морі та його використання для ведення агресивної війни.

Читайте також: Данілов: Битва за український Крим є однією з центральних у війні за незалежність

«Підтверджуємо нашу підтримку післявоєнної відбудови України, включаючи Автономну Республіку Крим та місто Севастополь, з метою забезпечення добробуту та процвітання української нації. Визнаємо існуючі та майбутні виклики і підтверджуємо нашу готовність посилити політичну, дипломатичну, фінансову, гуманітарну та інші форми підтримки України до повного відновлення її суверенітету і територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів», - заявили учасники Міжнародної Кримської платформи.

В Україні 26 лютого відзначають День спротиву російській окупації Криму. Український Крим окупований уже 10 років. Його захоплення російськими військовими в лютому 2014 року стало початком війни Росії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-