У Музеї війни відбудеться зустріч до Дня спротиву окупації Криму

У Музеї війни відбудеться зустріч до Дня спротиву окупації Криму

Укрінформ
До Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя у Музеї війни відбудеться зустріч очевидців та учасників 10-річної боротьби.

Про це повідомила пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики України, передає Укрінформ.

«25 лютого 2024 року об 11:00 у просторі виставки «Україна – розп’яття» Виставкового центру Національного музею Історії України у Другій світовій війні відбудеться зустріч з учасниками й очевидцями 10-річного спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя», – йдеться в повідомленні.

Спікери та гості заходу: генеральний директор Національного музею історії України у Другій світовій війні Юрій Савчук; учасники акції протесту 26 лютого 2014 року Рефат Чубаров, Іса Акаєв, Ісмаїл Рамзанов, Шевкет Джанбеков, Володимир Балух; родини та побратими загиблих у війні з Росією кримчан Айсана Сейдаметова, Ескандера Німетуллаєва, Геннадія Афанасьєва; кераміст, голова громадської організації «Ель Чєбєр» Рустем Скибін; переселенці з Криму, рідні та побратими учасників кримського спротиву; модератор – завідувач сектору Музею війни Богдан Гальчинський.

Як повідомлялося, 26 лютого 2014 року в місті Сімферополь у відповідь на провокації проросійських сил відбувся мітинг українців та кримських татар, на який вийшло понад 10 тис. прихильників територіальної цілісності України.

Читайте також: Гопко: Найбільш реалістична стратегія просування перемоги - через звільнення Криму

Під тиском мітингувальників кримський парламент скасував свою позачергову сесію, на якій планували «легітимізувати» вихід Криму зі складу України, а Росія була вимушена перейти до сценарію відкритої збройної агресії. Наступного дня спецпризначенці РФ захопили будівлі Верховної Ради АРК та республіканської Ради Міністрів.

У 2020 році Президент України Володимир Зеленський підписав указ про встановлення 26 лютого в Україні Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя – щорічної пам’ятної дати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-