Об 11:00 - старт акції з підтримки бранців Кремля «Листи до вільного Криму»

Об 11:00 - старт акції з підтримки бранців Кремля «Листи до вільного Криму»

Медіацентр Україна - Укрінформ
Укрінформ
19 лютого об 11:00 відбудеться пресконференція до дня початку акції з підтримки кримських політв’язнів.

Організатори: Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим, Український ПЕН, Центр прав людини ZMINA, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Медіацентр Україна-Укрінформ.

Спікерки:

  • Лариса Денисенко - українська письменниця, адвокатка, правозахисниця, амбасадорка політв’язня Ремзі Бекірова, членкиня Виконавчої ради Українського ПЕН; 
  • Анна Ситнікова -  головна консультантка Служби забезпечення діяльності Кримської платформи Представництва Президента України в АР Крим; 
  • Вікторія Нестеренко - менеджерка проєктів Центру прав людини ZMINA.
  • Модераторка: Ольга Атаманова — модераторка Ukraine Media Center Ukrinform.

Чому це важливо? 

Протягом 19 лютого – 19 травня 2024 року в Україні та за кордоном пройде ініціатива «Листи до вільного Криму», яка заохочує українців та жителів інших країн писати листи кримським політв’язням, яких незаконно утримує Росія.

Мета ініціативи «Листи до вільного Криму» — нагадати про українських бранців Кремля і продемонструвати та висловити їм слова підтримки, які так необхідні у неволі. Крім того, листи від небайдужих людей також є знаком для адміністрацій в’язниць, що кожен громадянин України є важливим і суспільство слідкує за умовами їхнього утримання.

Під час заходу організатори детально розкажуть про ініціативу, про те, як до неї долучитися українцям і людям з-за кордону. Окремо учасники назвуть кількість кримських заручників Росії та розкажуть, в яких умовах вони перебувають та якої допомоги потребують.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Дивіться на YouTube-каналі Укрінформу, а також YouTube-каналі Ukraine Media Center Ukrinform та на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-