Окупанти провели обшук у заступника голови ЦВК Курултаю Назіма Меметова

Окупанти провели обшук у заступника голови ЦВК Курултаю Назіма Меметова

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму російські силовики провели обшук у заступника голови ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Назіма Меметова.

Про це повідомляє проєкт Крим. Реалії, передає Укрінформ.

Криму 23 січня о 6:00 за місцевим часом російські силовики провели обшук у заступника голови ЦВК із виборів делегатів Курултаю кримськотатарського народу Назіма Меметова", - йдеться у повідомленні.

За словами Меметова, обшук проводили близько 15 осіб у формі та ще 5-6 осіб у цивільному, які назвалися співробітниками російського Кримінального розшуку.

«Один із них почав зачитувати ухвалу судді Київського районного суду міста Сімферополя Чумаченка про те, що в межах кримінальної справи, порушеної за ч. 6 ст. 222 КК РФ – незаконний обіг зброї – проводяться оперативно-розшукові заходи. Суддя ухвалив провести обшук за двома адресами – де я живу і сусідньої ділянки», – заявив заступник голови ЦВК Курултаю.

Він повідомив, що обшук тривав близько чотирьох годин. Російські силовики вилучили мобільний телефон і ноутбук. При цьому жодних звинувачень чи підозр не висунуто. Меметов припускає, що такі дії є «планомірним тиском на всіх кримських татар, які так чи інакше не згодні з подіями, що відбуваються на нашій Батьківщині з 2014 року».

Читайте також: У Криму «суд» залишив фігурантів «п'ятої Бахчисарайської групи» у СІЗО до квітня

Назім Меметов представляв інтереси голови ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїра Смедлі (Смедляєва) під час обшуку у його будинку в березні 2022 року. Смедляєва тоді затримали та доправили у місцевий відділок поліції. Підконтрольний Росії Красногвардійський районний суд оштрафував голову ЦВК Курултаю на 40 тисяч рублів за обвинуваченням у «дискредитації російської армії» під час війни Росії проти України.

Як повідомлялося, у тимчасово окупованому Криму до 75% свавільних обшуків відбуваються в будинках кримських татар, щонайменше 110 із понад 186 жертв політично вмотивованих переслідувань є представниками кримськотатарського народу.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-